Na hlavný obsah

Páchateľ masovej streľby v USA je stále na úteku. Dvoch ľudí zastrelil a desiatky ďalších zranil

O život prišlo 18-ročné dievča a 20-ročný mladík.

Páchateľ masovej streľby v USA je stále na úteku. Dvoch ľudí zastrelil a desiatky ďalších zranil
Opáskované miesto činu. Foto: Baltimore Police

Najmenej dvaja ľudia prišli o život a 28 utrpelo zranenia pri streľbe v meste Baltimore v americkom štáte Maryland. Traja zo zranených sú v kritickom stave, uviedla v nedeľu (2. 7.) polícia.

Bezprostredne po streľbe, ktorej motív sa zatiaľ neobjasnil, nikoho nezatkli. Primátor Brandon Scott vyzval obyvateľov na podanie informácií, ktoré by vyšetrovateľom pomohli chytiť páchateľa, uviedla agentúra AP.

Strieľalo sa v oblasti zvanej Brooklyn Homes v južnej časti Baltimoru, kde sa zišli stovky ľudí na miestne slávnosti. Svedkovia povedali stanici Fox 45 Baltimore, že počuli 20 až 30 výstrelov. Nebolo jasné, či išlo o jednostrannú streľbu či prestrelku, poznamenala agentúra DPA.

Úradujúci komisár baltimorskej polície Richard Worley informoval o počte mŕtvych a zranených počas tlačovej konferencie na mieste činu, napísala agentúra AP. Výstrely zasiahli tri desiatky ľudí, všetci boli dospelí. Na mieste zahynulo 18-ročné dievča, 20-ročného mladíka vyhlásili za mŕtveho po prevoze do nemocnice, uviedla agentúra Reuters.

„Chcem, aby ma počuli tí, ktorí sú za to zodpovední, aby ma počuli veľmi jasne. Neprestaneme, kým vás nenájdeme – a nájdeme vás. Dovtedy dúfam, že pri každom nadýchnutí budete myslieť na životy, ktoré ste tu dnes zmarili a ovplyvnili, „vyhlásil starosta Scott, ktorý páchateľa označil za“ zbabelca „.

Predtým médiá písali o štyroch mŕtvych a 29 zranených. Polícia spočiatku žiadne údaje o obetiach neuviedla, len potvrdila streľbu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet