Na hlavný obsah

Žena v USA zastrelila šoféra taxislužby, myslela si, že ju unáša

Čelí obvineniu z vraždy.

Žena v USA zastrelila šoféra taxislužby, myslela si, že ju unáša
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Štyridsaťosemročná Phoebe Copasová z amerického Texasu čelí obvineniu z vraždy po tom, ako zastrelila vodiča Uberu, o ktorom si myslela, že ju unáša. Päťdesiatdvaročný vodič Daniel Garcia zomrel po niekoľkých dňoch v nemocnici, píše web stanice BBC.

Policajti v texaskom El Pase dostali 16. júna popoludní správu o streľbe na diaľnici v smere k mexickým hraniciam. Garcia podľa policajnej tlačovej správy viezol svoju klientku do štvrte Mission Valley v El Pase. V určitý moment jazdy Copasová poňala podozrenie, že sa ju vodič snaží uniesť do Mexika a strelila ho.

Policajné vyšetrovanie nenasvedčuje tomu, že by sa Garcia odchýlil od smeru, ktorým chcela Copasová ísť, píše sa v policajnej správe. Copasová z auta zrejme zazrela cestnú značku, na ktorej stálo „Juarez, Mexico“ (Ciudad Juárez, mesto na druhej strane hranice, pozn. BBC). Vodič utrpel vážne zranenia a zomrel po niekoľkých dňoch v nemocnici.

Copasová je pôvodom z Kentucky, píše BBC, a v El Pase navštevovala svojho priateľa. Po tom, čo na Garciu vystrelila, zavolala záchrannú službu, postreleného vodiča vyfotila a fotku poslala svojmu priateľovi. Ďalšie podrobnosti k prípadu zatiaľ nie sú médiám k dispozícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet