Na hlavný obsah

Nádej slovenského tenisu Jamrichová postúpila do semifinále juniorského Wimbledonu

Medzi štvoricu najlepších párov postúpila aj vo štvorhre.

Nádej slovenského tenisu Jamrichová postúpila do semifinále juniorského Wimbledonu
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová. Foto: PA Images/Profimedia

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do semifinále juniorskej dvojhry na Wimbledone. V štvrťfinálovom dueli zdolala v pozícii nasadenej päťky Britku Miku Stojsavljevicovú za hodinu a päťdesiatdeväť minút v troch setoch 6:2, 6:7, 6:1.

Šestnásťročná Slovenka zabojuje o účasť vo finále proti druhej nasadenej Američanke Clervie Ngounoueovej, ktorá v doterajšom priebehu turnaja nestratila ani set.

Slovenke vyšiel začiatok zápasu, keď hneď pri prvej príležitosti brejkla svoju súperku a ujala sa vedenia 3:0. Nasledoval dlhý gem, pri ktorom mala ďalšiu šancu, avšak protivníčka si napokon podanie udržala. Za stavu 3:1 duel prerušili pre dážď.

Po návrate na kurt si obe hráčky držali servis, v ôsmom geme Jamrichová opäť brejkla súperku a získala prvý set vo svoj prospech 6:2.

Druhé dejstvo malo totožný priebeh ako to prvé. Slovenka opäť brejkla súperku hneď pri prvej možnej príležitosti a dostala sa do vedenia 3:0. O svoje podanie prišla prvýkrát až v piatom geme.

Zverenkyňa trénera Jána Matúša viedla v druhom sete už 5:2, dopodávať duel do víťazného konca a využiť dva mečbaly sa jej však nepodarilo. O víťazke napokon rozhodol tiebreak, v ktorom bola úspešnejšia domáca držiteľka voľnej karty.

V treťom sete urobila Jamrichová so súperkou rýchly proces. Trikrát jej vzala podanie a po takmer dvoch hodinách postúpila do semifinále turnaja.

Darí sa jej aj vo štvorhre

Jamrichová postúpila spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou aj do semifinále dievčenskej štvorhry. Turnajové dvojky vyradili piaty nasadený japonský pár v zložení Haju Kinošitová a Sara Saitová 6:3, 4:6, 10:6. Po boku rovnakej hráčky triumfovala 16-ročná Slovenka v januári na Australian Open.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport