Na hlavný obsah

Ohavný nález českej polície, v kontajneri našli mŕtveho novorodenca. Po matke pátrajú

Telo dieťaťa tam ležalo už niekoľko dní.

Ohavný nález českej polície, v kontajneri našli mŕtveho novorodenca. Po matke pátrajú
Polícia objavila telo novorodenca v nádobe na posyp. Foto: Policie ČR

Českí policajti vyšetrujú vraždu novorodenca, ktorého telo našlo v kontajneri na posyp pri základnej škole v obci Lipno nad Vltavou neďaleko česko-rakúskych hraníc. Teraz pátrajú po jeho matke. Informoval o tom vo štvrtok (27. 7.) portál iDnes.cz s odvolaním sa na policajné informácie.

Nález novorodenca oznámil polícii muž z obce už v pondelok (24. 7.), telo sa však v kontajneri nachádzalo už niekoľko dní.

„Krajskí kriminalisti na mieste vykonali neodkladné úkony a nariadili súdnu pitvu. Vo veci následne začali trestné konanie pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ uviedla hovorkyňa polície Lenka Krausová.

Vyšetrovatelia sa prípadom intenzívne zaoberajú a pátrajú po matke novorodenca. Zároveň žiadajú verejnosť, aby sa podelili o informácie, ktoré by pomohli skutok objasniť.

Podľa portálu ide už o druhé násilné úmrtie dieťaťa v Česku za krátke obdobie. Od 20. júla sa polícia zaoberá smrťou dojčaťa v Jihlave, za ktorú obvinili z ublíženia na zdraví s následkom smrti 43-ročnú ženu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet