Na hlavný obsah

Policajná naháňačka ako z filmu. Unikajúci muž je podozrivý z drogovej trestnej činnosti

Pri naháňačke poškodili dve policajné autá.

Policajná naháňačka ako z filmu. Unikajúci muž je podozrivý z drogovej trestnej činnosti
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Polícia na Spiši naháňala podozrivého dílera drog, ktorý napriek výzve, auto nezastavil. Muža z Bystrian napokon zadržali a skončil vo väzbe. Vypovedať odmietol.

K policajnej naháňačke, došlo na hlavnej ceste 1/18, medzi obcami Nemešany a Klčov. Polícii unikala posádka na osobnom aute. Sedel v ňom aj 43-ročný František, podozrivý z drogového biznisu.

“Počas toho, ako sa osoba s vozidlom snažila uniknúť zasahujúcim policajtom, vyhodila z auta igelitové vrecúško s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. Vrecúško našli a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Podľa predbežného vyjadrenia expertov by bolo možné z tohto množstva, vyrobiť 678 bežných jednorazových dávok drogy,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Marie Melníková Balážová:

Podozrivý muž údajne od februára tohto roku prepravoval pervitín do obce Bystrany. To, že sa tam predávajú drogy, je v osade verejné tajomstvo.

“Celá osada vie, že tu je problém s drogami. Aj deťom, aj dospelým, kto ide, tak predávajú. Bojíme sa aj deti pustiť von, veď samé drogy tu sú,“ sťažoval sa ešte v októbri 2022 obyvateľ obce Bystrany František Horváth.

“Je to strašné. Polovica kolónie droguje. A máme problém, ako hliadka. Čo sú v Anglicku, tak vykrádajú domy, že by mali peniaze na drogy. Dvadsaťšesť domov vykradli,“ hovoril októbri 2022 člen MOPS v obci Bystrany Ján Šándor.

Poškodili dve policajné autá

“Dôkazná situácia, umožnila vyšetrovateľovi, 43-ročného muža obviniť z drogovej trestnej činnosti a vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie,“ dodala Ivanová.

Sudkyňa okresného súdu v Spišskej Novej Vsi, dopoludnia rozhodla o vzatí muža z Bystrian do vyšetrovacej väzby. Z pojednávacej miestnosti ho vyviedli v putách.

“Rešpektujeme, rozhodnutie o vzatí do väzby. Podali sme sťažnosť na krajský súd. Obvinený odmietol vypovedať, ako v postavení podozrivého, tak aj obvineného,“ skonštatoval advokát obvineného Františka z Bystrian Ivan Čurilla.

“Súd návrh prokurátora na vzatie obvineného F.K. akceptoval v plnom rozsahu a obvineného vzal do väzby, z dôvodu, tzv. preventívnej väzby. Išlo o drogovú trestnú činnosť,“ informoval prokurátor Okresnej prokuratúry v Spišskej Novej Vsi.

Pri naháňačke, poškodili aj dve policajné autá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny