Na hlavný obsah

Silné búrky s krúpami zasiahnu niektoré časti Slovenska. SHMÚ varuje druhou najvyššou výstrahou

Druhý stupeň výstrahy platí v dvoch krajoch Slovenska.

Silné búrky s krúpami zasiahnu niektoré časti Slovenska. SHMÚ varuje druhou najvyššou výstrahou
Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Na východnom Slovensku platí do večera výstraha druhého stupňa pred búrkami. Silné búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom, nárazmi vetra a veľkými krúpami s priemerom aj nad dva centimetre. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Na zvyšnom území Slovenska trvá výstraha prvého stupňa pred búrkami. Pre juhozápad tiež vydal SHMÚ výstrahu pred vysokými teplotami.

Výstraha pred búrkami na stredu (19. 7.).
Výstraha pred búrkami na stredu (19. 7.).Foto: SHMÚ

Výstraha druhého stupňa pred búrkami platí pre celý Košický kraj a aj Prešovský kraj s výnimkou okresov Kežmarok, Stará Ľubovňa a Poprad, kde platí výstraha prvého stupňa. Prudký lejak môže priniesť 30 až 50 milimetrov zrážok za polhodinu, nárazy vetra môžu dosiahnuť 70 až 110 kilometrov za hodinu. Výstrahy pred búrkami platia do 20.00 h.

Na území s vydanou výstrahou prvého stupňa pred búrkami očakáva SHMÚ intenzitu 20 až 30 milimetrov za polhodinu, nárazy vetra môžu dosiahnuť 65 až 85 kilometrov za hodinu a môžu prísť aj krúpy.

Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí do 18.00 h pre celý Nitriansky a Bratislavský kraj, väčšinu Trnavského kraja a okres Krupina. Teplota tu môže dosiahnuť 33 stupňov Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko