Na hlavný obsah

Štvorica mužských semifinalistov Wimbledonu je známa: Medvedev zdolal Eubanksa, Alcaraz Runeho

Medzi štvoricu najlepších postúpil aj Djokovič a Sinner.

Štvorica mužských semifinalistov Wimbledonu je známa: Medvedev zdolal Eubanksa, Alcaraz Runeho
Rus Medvedev a Španiel Alcaraz sa stali semifinalistami na Wimbledone. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Carlos Alcaraz premiérovo postúpil do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Najvyššie nasadený hráč si v stredajšom štvrťfinálovom stretnutí poradil s turnajovou šestkou Dánom Holgerom Runem v troch setoch 7:6 (3), 6:4, 6:4.

Alcaraz sa výraznejšie natrápil iba v prvom sete, ktorý získal v tajbrejku. V ďalších dvoch už bez väčších problémov kontroloval priebeh, pričom ani raz nestratil svoje podanie. V závere mal trochu problém ukončiť duel a dlhšie napínal divákov, napokon využil svoj štvrtý mečbal. Dvadsaťročný Španiel upravil vzájomnú bilanciu so svojím vrstovníkom na 2:1.

Jeho semifinálovým súperom bude tretí nasadený Rus Daniil Medvedev. „Úprimne – dostať sa do semifinále vo Wimbledone je pre mňa ako splnený sen. O tomto som sníval, odkedy som začal hrať tenis. Wimbledon je pre mňa krásny turnaj. Holger hral špičkovo, musel som na tomto povrchu podať výkon na najvyššej možnej úrovni, aby som ho zdolal. Od druhého setu som si to užíval,“ povedal Alcaraz.

Zaujímavosťou je, že obaja mladíci sa navzájom veľmi dobre poznajú, v detských časoch hrávali spolu štvorhru. Kamarátstvo však v stredu odhodili bokom. „Keď raz vybehnete na kurt, nepoznáte priateľa. Myslíte iba na svoj výkon,“ zdôraznil Alcaraz, ktorý sa už teší na semifinálový duel.

„Proti Medvedevovi som hral zatiaľ dvakrát, raz aj tu vo Wimbledone. Na tomto povrchu hrá vynikajúco. Užijem si teraz na chvíľu postup a potom sa dobre pripravím na semifinále.“

Medvedevová premiéra

Ruský tenista Daniil Medvedev sa prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom štvrťfinálovom stretnutí ako trojka „pavúka“ zdolal nenasadeného Američana Christophera Eubanksa po päťsetovej dráme 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4) a 6:1.

 Dvadsaťsedemročný Medvedev odštartoval rázne, v treťom geme prelomil súperov servis a prvý set získal pre seba v pomere 6:4. Potom však Eubanks, ktorému patrí vo svetovom rebríčku ATP 43. miesto, zlepšil pohyb i presnosť úderov.

V ďalších dvoch setoch ani raz nestratil svoje podanie a vyhral ich 6:1, resp. 6:4. Vo štvrtom sete si obaja držali servis. Ako kľúčová sa ukázala jeho koncovka, v ktorej si Rus udržal pevnejšie nervy a uchmatol ho v tajbrejku.

Američan po predchádzajúcom dramatickom súboji s Grékom Stefanosom Tsitsipasom už nemal dostatok síl na ďalšiu päťsetovú bitku. Medvedev získal štyri gemy za sebou, za stavu 5:1 v siedmom geme premenil svoj prvý mečbal.

Vyhral tak aj druhý vzájomný duel s Eubanksom, keď ho zdolal tento rok aj vo štvrťfinále turnaja v Miami.“Počas mojej kariéry som nevyhral veľa päťsetových zápasov. Po prvom sete som určite nechcel, aby sa hralo až na päť setov, po treťom som v to dúfal,“ uviedol Medvedev v prvom rozhovore priamo na kurte.

„V určitom momente som prestal hrať svoj tenis, súper sa chytil a mal som čo robiť, aby som to zvrátil. Od tajbrejku vo štvrtom sete som začal hrať úžasne, tam sa to otočilo. Toto je určite môj obľúbený kurt. Som šťastný, že som v semifinále. Dôležité v ňom bude opäť dobrý servis, nastrieľať veľa es a držať sa svojej hry,“ dodal šampión US Open z roku 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport