Na hlavný obsah

V USA opäť vyčíňal ozbrojený muž, zabil štyroch ľudí a dve deti zranil

Podozrivého zadržali.

V USA opäť vyčíňal ozbrojený muž, zabil štyroch ľudí a dve deti zranil
Polícia vyšetruje incident, pri ktorom zomreli štyria ľudia. Foto: ČTK/AP/Yong Kim

Štyri obete na životoch si vyžiadal v pondelok (3. 7.) večer útok strelca vo Philadelphii v americkom štáte Pensylvánia. Podozrivého zadržali. Informovala o tom agentúra AP a spravodajský portál televízie NBC News.

Počas útoku zranili ďalšie dve osoby – deti vo veku dva a 13 rokov, uviedla policajná komisárka Danielle Outlawová na tlačovej konferencii. Všetky obete boli pritom podľa nej muži. Zranené deti previezli do nemocnice a sú v stabilizovanom stave.

Strelec bol podľa Outlawovej muž vyzbrojený poloautomatickou puškou, ručnou zbraňou a mal brnenie a policajný skener. Podľa agentúry AFP mal podozrivý oblečenú nepriestrelnú vestu a mal pri sebe niekoľko časopisov o zbraniach.

Policajtom sa pritom podozrivého podarilo zadržať po tom, čo ho zahnali do zadnej uličky, uviedla Outlawová. Podľa NBC News sa útok odohral na viacerých miestach Philadelphie.

K tomuto útoku pritom prišlo len deň po tom, čo strieľali aj v americkom meste Baltimore. To je od Philadelphie vzdialené asi 160 kilometrov. Pri tejto streľbe zahynuli v nedeľu (2. 7.) dvaja ľudia a 28 ich utrpelo zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet