Na hlavný obsah

Žiak úmyselne podpálil školu v Bratislave, sám pri tom zahynul

Po uhasení požiaru našli telo bez známok života.

Žiak úmyselne podpálil školu v Bratislave, sám pri tom zahynul
Požiar vypukol v budove bratislavského gymnázia pre nadané deti. Foto: RTVS/Timotej Pisch

Po uhasení požiaru v priestoroch školy na Skalickej ceste v Bratislave našli záchranári mŕtve mužské telo. Požiar mal byť vytvorený úmyselne. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

„Príslušníci Hasičského a záchranného zboru po uhasení požiaru spozorovali v zhorených priestoroch telo muža bez známok života. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval smrť,“ spresnila hovorkyňa. Zisťovateľ príčin požiaru uviedol, že požiar bol vytvorený úmyselne.

„Môžeme potvrdiť, že sme na tiesňovej linke 155 prijali informáciu o tom, že po uhasení požiaru sa našlo uhorené telo,“ priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová. Doplnila, že na miesto vyslali obhliadajúceho lekára.

Portál standard.sk uvádza, že požiar úmyselne založil 18-ročný žiak v bratislavskom gymnáziu pre nadané deti. Obeťou podpaľačstva sa mal stať práve sám páchateľ.

Podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) pre oblasť zdravotníctva Juraj Štekláč spresnil, že k požiaru došlo v skorých ranných hodinách v priestoroch školy pre mimoriadne nadané deti. „V budove vznikli rozsiahlejšie škody, ale pre túto chvíľu sú pre nás nepodstatné,“ dodal.

Na mieste činu ešte aj popoludní pokračovali vyšetrovacie úkony. Psychologickú pomoc poskytujú na mieste odborníci z IPčka, priblížila riaditeľka odboru školstva, mládeže a športu Úradu BSK Jana Zápalová.

Pre gymnázium ide už o druhú tragickú udalosť za posledný rok. Študoval tam aj strelec, ktorý na Zámockej ulici zavraždil dvoch mladých ľudí. „Ja si myslím, že je ešte veľmi skoro na to, aby sme niečo vyhodnocovali, ale určite sa tým budeme zaoberať. Budeme to riešiť v spolupráci so školou a s jej vedením,“ dodala Zápalová.

Vedenie gymnázia tragickú udalosť komentovať nechcelo, podrobnosti prinesie policajné vyšetrovanie.

Zasahovali aj pri požiari 14 áut

V sobotu horelo aj v druhom bratislavskom okrese. Policajti nadránom zasahovali aj pri požiari viacerých motorových vozidiel nachádzajúcich sa v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici.

„V dôsledku požiaru založeného neznámym páchateľom došlo v súkromnom areáli firmy k zapáleniu šiestich motorových vozidiel a pred areálom firmy k zapáleniu ďalších ôsmich motorových vozidiel,“ priblížila.

Presné príčiny a okolnosti uvedených udalostí sú predmetom vyšetrovania. „Vzhľadom na prebiehajúce úkony nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ dodala Šimunková.

Podľa medializovaných informácií by tieto dva prípady mohli súvisieť, polícia to zatiaľ oficiálne nepotvrdila.

Situáciu na mieste požiaru monitoroval aj redaktor RTVS Timotej Pisch:


        

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny