Na hlavný obsah

Južná Kórea pred príchodom tropickej búrky pozastavila leteckú aj lodnú dopravu

Búrka má udrieť už popoludní miestneho času.

Južná Kórea pred príchodom tropickej búrky pozastavila leteckú aj lodnú dopravu
Rybárske lode v prístave pred príchodom tropickej búrky v Južnej Kórei. Foto: TASR/AP

V súvislosti s blížiacou sa tropickou búrkou, ktorá už viac ako týždeň dažďom bičuje juhozápadné ostrovy Japonska, v stredu (9. 8.) v Južnej Kórei pozastavili desiatky letov a trajektovú dopravu. Informovala o tom agentúra AP.

Očakáva sa, že výdatné dažde sprevádzané vetrom dorazia do južných a východných regiónov Južnej Kórey v stredu popoludní (miestneho času). Spresnila juhokórejská meteorologická agentúra.

O niekoľko hodín neskôr by búrka mala dosiahnuť ostrov Čedžu a následne sa vo štvrtok (10. 8.) nad ránom dostane nad pevninu neďaleko pevninského prístavu Tchongjong. Očakáva sa, že v prvých hodinách piatka sa tropická búrka presunie do Severnej Kórey.

Riziko, ktoré predstavuje tropická búrka, primalo juhokórejské úrady k nariadeniu evakuácie svetového skautského jamboree. Konalo sa v pobrežnom kempe v okrese Puan na juhozápade Kórejskej republiky.

Úrady v utorok zmobilizovali viac ako tisíc autobusov, aby nimi do univerzitných internátov, vládnych a firemných školiacich stredísk a hotelov v hlavnom meste Soul a jeho okolí previezli približne 37-tisíc skautov z mnohých krajín sveta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet