Na hlavný obsah

Slovenky sa už v Číne naplno pripravujú na MS, v Šen-čene si chcú vybojovať postup medzi elitu

Ako prvé sa im do cesty postavia domáce Číňanky.

Slovenky sa už v Číne naplno pripravujú na MS, v Šen-čene si chcú vybojovať postup medzi elitu
Slovenské hokejistky sa už naplno pripravujú v dejisku šampionátu. Foto: www.hockeyslovakia.sk

Slovenské hokejové reprezentantky sa v čínskom Šen-čene už naplno pripravujú na turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta, na ktorom začnú púť za vytúženým postupom medzi svetovú elitu v nedeľu 20. augusta duelom proti domácim Číňankám.

Postup si vybojujú dva najlepšie tímy. „Cesta bola náročná, ale zvládli sme ju a podstatné je, že do Číny dorazili aj všetky naše veci. Vzájomne sme si pomáhali ako jeden tím, takže to bolo super,“ komentovala presun do dejiska podujatia útočníka Romana Halušková, cituje ju oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Musia si zvykať na rozdielne časové pásmo

V piatok a sobotu Slovenky cestovali, nedeľu mali vyhradenú na adaptáciu. Museli si zvykať na rozdielne časové pásmo aj rozdielne podnebie. „Je to tu pekné, v hale vidieť aj náznaky zimnej olympiády, ktorú Čína organizovala v predchádzajúcom roku. Už cítime atmosféru majstrovstiev sveta,“ pokračovala Halušková.

V pondelok už absolvovali slovenské hokejistky aj tréning na ľade. „Myslím si, že sme sa dobre rozohrali. V úvode boli naplánované jednoduchšie cvičenia na prihrávky, neskôr sme do toho zapojili streľbu a na prvý tréning to vyzeralo v poriadku.

V hale je síce teplejšie, ale nemalo to negatívny vplyv na tréning. Každý mal dobrú náladu, takže to išlo ľahko,“ prezradila Zuzana Dobiašová, ktorá v pondelok oslávila osemnáste narodeniny. „Na raňajkách mi všetci zablahoželali, čo bolo od nich veľmi milé. Na obede som dostala darčeky od tímu, dievčatá mi zaspievali a po tréningu smerovala šľahačková torta do mojej tváre,“ opísala svoj narodeninový deň.

Mladú útočníčku čakajú premiérové MS medzi ženami. „Určite je to pre mňa pocta, že môžem byť súčasťou ženskej reprezentácie. Uvidíme, ako sa mi bude dariť na turnaji, ale urobím všetko pre to, aby som hrala čo najlepšie,“ doplnila.

Slovenky v stredu 16. augusta odohrajú prípravný zápas proti Dánkam. Šampionát začnú v nedeľu duelom proti domácim Číňankám. Nasledovať budú stretnutia proti Holanďankám, Nórkam, Dánkam a Rakúšankám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport