Na hlavný obsah

V nemeckej kontaktnej zoo pohrýzol vlk dieťa. Chlapca do výbehu vpustili aj napriek tomu, že nespĺňal vekové obmedzenie

Polícia prípad vyšetruje.

V nemeckej kontaktnej zoo pohrýzol vlk dieťa. Chlapca do výbehu vpustili aj napriek tomu, že nespĺňal vekové obmedzenie
Ilustračná snímka vlka. Foto: TASR/AP

V zoologickej záhrade v Eschede v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko uhryzol v stredu (2. 8.) vlk osemročného chlapca do hrude. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Návštevníci parku si môžu zaplatiť prehliadku, počas ktorej prídu do priameho kontaktu s niektorými zvieratami.

Chlapcova rodina si objednala stretnutie s vlkom európskym, počas ktorého šelma chlapca najprv očuchala, ale potom ho z nejasných dôvodov uhryzla. Záchranka zraneného chlapca odviezla do nemocnice a po ošetrení ho zdravotníci prepustili.

Zoo ponúka „súkromné audiencie“ s rôznymi zvieratami. Návštevníci môžu mať priamy kontakt s pytónom kráľovským, muntžakom z čeľade jeleňovité, surikatami alebo dokonca vlkom.

Pri niektorých zvieratách je táto služba vekovo obmedzená. Podľa webovej stránky parku sa môžu s vlkom stretnúť len návštevníci starší ako 16 rokov. Stretnutie s vlkom, ktorého sa môžu zúčastniť maximálne dve osoby a trvá približne 20 minút, stojí 150 eur. Polícia prípad vyšetruje.

Zoologická záhrada v Eschede sa označuje za kontaktnú. Koncept spočíva v tom, že zvieratá si na človeka zvykajú už od útleho veku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet