Na hlavný obsah

V susednej Viedni niekto útočí na bezdomovcov, zabil už dvoch

Tretia osoba utrpela zranenia.

V susednej Viedni niekto útočí na bezdomovcov, zabil už dvoch
Ilustračná snímka človeka bez domova. Foto: Unsplash

Polícia vo Viedni vyšetruje prípady útokov na bezdomovcov, ktoré má podľa nej pravdepodobne na svedomí jediný človek. Bodné a sečné rany spôsobil trom ľuďom, dvaja z nich zomreli, napísala agentúra APA.

V nedeľu následkom ťažkých zranení zomrel v nemocnici 55-ročný muž, ktorého našli pred niekoľkými dňami na ulici. Pred mesiacom našli na lavičke ubodaného o rok staršieho muža a koncom júla niekto nožom zaútočil na 51-ročnú ženu, ktorá prespávala na lavičke v parku. Polícia predpokladá, že tieto útoky má na svedomí ten istý páchateľ.

Organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom bez domova, v reakcii na tieto prípady pripravili ďalšie priestory, kde môžu stráviť noc. Polícia tiež častejšie kontroluje miesta, ktoré sú známe tým, že na nich tieto osoby prebývajú.

Susanne Peterová, ktorá pôsobí v dobročinnej organizácii Caritas, povedala, že pomôcť sociálne slabým sa venuje 30 rokov a nič podobné nepamätá. Sociálni pracovníci o prípadoch hovoria s klientmi a nabádajú ich, aby sa s možnými podozreniami neváhali obrátiť na políciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet