Na hlavný obsah

VIDEO: Trnava je na nohách. Spartakovci v elektrizujúcej atmosfére vyradili Lech Poznaň

Trnavčania zabojujú o postup do skupinovej fázy EKL s ukrajinským Dnipro-1.

VIDEO: Trnava je na nohách. Spartakovci v elektrizujúcej atmosfére vyradili Lech Poznaň
Na snímke hráč Spartaka Kelvin Ofori sa teší z gólu počas odvetného zápasu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v domácej odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy nad Lechom Poznaň 3:1 a postúpili do play off. Spartak dokázal zmazať manko z prvého duelu, ktorý prehral na pôde poľského tímu 1:2. Trnavčania zabojujú o postup do skupinovej fázy EKL s ukrajinským Dnipro-1, ktoré hrá domáce stretnutia v Košiciach.

V úvodnom zápase, ktorý je na programe 24. augusta, nastúpi víťaz Slovenského pohára doma. Odveta sa bude hrať o týždeň neskôr na východe Slovenska, kde našiel ukrajinský tím prechodný domov pre vojnu vo svojej krajine. Dnipro nestačilo v 3. predkole Európskej ligy na Slaviu Praha (0:3 v, 1:1 d).

FC Spartak Trnava – Lech Poznaň 3:1 (1:0)

Góly: 37. Ofori, 50. Daniel, 74. Štetina – 64. Velde. ŽK: Procházka, Djuricin, Štetina, Daniel, Šulek, Mikovič, Gorosito, Koštrna – Murawski, Ishak, Sousa. Rozhodcovia: Soto Grado – Devis, Fernandez (všetci Šp.), 16.708 divákov.

Trnava: Takáč – Štetina, Gorosito, Kóša (46. Šulek) – Koštrna, Ofori (79. Azango), Zeljkovič, Procházka, Mikovič – Djuricin (79. Ristovski), Daniel (90.+3 Bukata)

Poznaň: Bednarek – Pereira (69. Gurgul), Blažič, Milič (46. Dagerstal), Andersson (46. Czerwinski) – Karlström (78. Sousa) – Hotič (55. Szymczak), Murawski, Marchwinski, Velde – Ishak

I. polčas

Hostia začali podobne ako v domácom stretnutí s držaním lopty a Spartak čakal na prípadné brejky. V 6. minúte zachytil na vlastnej polovici loptu Ofori, dokázal ju vyviesť a vzápätí sa dostal do zakončenia Djuricin, ale loptu netrafil ideálne.

Blízko ku gólu bol v 11. minúte Lech, keď Velde odcentroval presne na hlavu Ishaka, ten však poslal loptu tesne mimo brány. Spartaku sa naskytlo niekoľko možností na prečíslenie po ľavej strane, no Daniel v dvoch prípadoch dlho čakal na loptu, až kým ho predskočil brániaci hráč.

Na konci úvodnej polhodiny prebrali iniciatívu domáci, ktorých však trápila nepresnosť v predfinálnej fáze. V 27. minúte poslal spätnú loptu na hranicu šestnástky Daniel a Djuricin v dobrej pozícii netrafil bránu.

O desať minút neskôr sa už aktívny prejav Trnave vyplatil. Kóša poslal dlhý pas za obranu, loptu si spracoval aktívny Ofori a strelou k vzdialenejšej žrdi poslal Spartak do vedenia.

Štadión Antona Malatinského prvýkrát postavil na nohy Ofori:

II. polčas

Autor otváracieho gólu bol ústrednou postavou prvej akcie domácich po zmene strán. V 50. minúte Ofori pripravil v šestnástke stopercentnú šancu Danielovi a ten z hranice malého vápna zvýšil na 2:0.

Druhý gól Spartakovcov pridal Daniel:

Po hodine hry však spoza šestnástky napriahol Velde a jeho strela skončila za chrbtom Takáča – 2:1.

Znižujúci gól strelil Velde:

V 74. minúte sa domáci diváci dočkali aj tretíkrát, keď sa do centrovanej lopty položil Štetina, ktorý efektnými „nožničkami“ prekonal Bednareka a nasmeroval Trnavu za prekvapivým, no zaslúženým postupom do play off EKL.

Pozrite si „nožničky“ Lukáša Štetinu:

Hlasy po zápase:

Pozrite si celé pozápasové hodnotenie hlavného trénera Michala Gašparíka:

Takto okomentoval duel hrdina stretnutia Lukáš Štetina:

Dominik Kríž si na rozhovor pozval aj Martina Mikoviča:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport