Na hlavný obsah

Davis Cup: Slováci už v Aténach trénujú na hlavnom dvorci, zápasy budete môcť sledovať naživo na RTVS

Kapitán Grécka upozorňuje, že aj Slováci majú kvalitu.

Davis Cup: Slováci už v Aténach trénujú na hlavnom dvorci, zápasy budete môcť sledovať naživo na RTVS
Na snímke Grék Tsitsipas a Slovák Molčan, Foto: SITA/AP, koláž: RTVS

Cez víkend zabojujú tenisti Slovenska o účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára. V Aténach nastúpia proti favorizovanému Grécku. Na duel prvej svetovej skupiny nominoval kapitán Tibor Tóth päticu hráčov.

Lídrom výberu bude Alex Molčan, ktorý je z našich najvyššie vo svetovom rebríčku. V druhej stovke je aj Lukáš Klein. V nominácii nechýbajú ani skúsený Norbert Gombos s deblovým špecialistom Igorom Zelenayom, ktorý vo štvorhre figuruje na 189. priečke. Tím dopĺňa 21-ročný Lukáš Pokorný.

Náš tím sa v Aténach pripravuje už od nedele. „Mali sme dva, tri dni ťažšie, pretože bol veľmi silný vietor. Hralo sa dosť ťažko. V podstate sme odtrénovali všetko čo sme chceli. Dúfam, že budú dobre pripravení na zápas,“ povedal kapitán slovenského tímu Tibor Tóth.

Lídrami Molčan a Tsitsipas

Komplikáciou v príprave bolo aj neskoršie dokončenie kurtu. Na hlavnom dvorci trénovali oba tímy až dva dni pred zápasom. „Dnes som sa v ešte trocha hľadal v timingu na tomto dvorci, ale určite to bude lepšie, hoci tých tréningov nie je veľa. Zápas a tréning sa nedá porovnávať a ja som zápasový hráč, nie tréningový,“ nechal sa počuť Alex Molčan.

Jasným lídrom domáceho výberu je Stefanos Tsitsipas. Tohtoročný finalista Australian Open je vo svetovom rebríčku na piatom mieste. „Moje prvé pojmy sú dobré. Netrávim doma veľa času v priebehu roka, takže mať takúto možnosť hrať môj milovaný šport je pre mňa niečo výnimočné,“ potešil sa počas rozhovoru pre RTVS Tsitsipas.

Zvyšní reprezentanti Grécka výrazne zaostávajú za svojou tímovou jednotkou vo svetovom rebríčku. „Očakávam od hráčov dobré výkony. Celý tím je pripravený, ale vidím, že aj Slovensko má kvalitu. Myslím si, že to bude skvelý zápas,“ vyjadril svoje očakávania kapitán gréckeho tímu Apostolos Tsitsipas.

Dejiskom zápasu bude Panatenajský štadión. Práve tu sa pred 127 rokmi konali vôbec prvé novoveké olympijské hry. Cez víkend sa tu odohrá vôbec prvý tenisový zápas. „Je to ako splnený sen každého Gréka. Bude pre nás cťou hrať pred plným hľadiskom na krásnom mieste a pred skvelými ľuďmi,“ priznal víťaz Turnaja majstrov z roku 2019.

Tradičný žreb je na programe už v piatok (15. 9.) dopoludnia. Všetky víkendové zápasy môžete sledovať na stanici :ŠPORT.

Pozrite si celú reportáž redaktora RTVS Patrika Liščinského, ktorý sa nachádza priamo v centre diania:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport