Na hlavný obsah

Hrunčáková ďalší trojsetový duel nezvládla, v Kantone končí vo štvrťfinále

V online rebríčku WTA aktuálne figuruje na 112. mieste.

Hrunčáková ďalší trojsetový duel nezvládla, v Kantone končí vo štvrťfinále
Na archívnej snímke slovenská tenistka Viktória Hrunčáková. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Kantone. V pozícii lucky loserky prehrala s domácou Číňankou Si-jü Wang 4:6, 6:4, 3:6. Jej tohtoročným singlovým maximom na hlavnom profesionálnom okruhu zostáva semifinále z trávnatého podujatia v holandskom Hertogenboschi.

Si-jü Wang vyšiel začiatok stretnutia a vďaka brejku v šiestom geme si vybudovala náskok 5:2. Hrunčáková síce znížila na 4:5, no v desiatej hre po štyroch nevynútených chybách opäť prišla o servis a tak sa prvý set stal korisťou Číňanky.

V druhom dejstve predvádzala Hrunčáková svoj typický agresívny tenis s množstvom víťazných úderov. Za stavu 2:2 prelomila podanie Si-jü Wang a výhodu brejku pretavila v zisk setu, ktorý zakončila esom.

V rozhodujúcom dejstve však mala navrch Číňanka, ktorá trikrát zobrala Hrunčákovej servis. V deviatom geme premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 4:0.

Wangová v semifinále nastúpi proti siedmej nasadenej Belgičanke Greet Minnenovej. Hrunčáková si vďaka úspešnému ťaženiu v Kantone polepší v rebríčku, v jeho online vydaní figuruje na 112. mieste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport