Na hlavný obsah

Niké liga: Novým lídrom futbalisti AS Trenčín, Slovan s prvou prehrou

Na prvé víťazstvo v sezóne naďalej čakajú Zlaté Moravce i Michalovce.

Niké liga: Novým lídrom futbalisti AS Trenčín, Slovan s prvou prehrou
Foto: TASR, koláž: RTVS

Novým lídrom Niké ligy sú po 7. kole futbalisti AS Trenčín. V nedeľu zvíťazili na pôde ViOnu Zlaté Moravce 2:1, keď sa o oba góly postaral srbský útočník Njegoš Kupusovič.

Trenčania využili zaváhanie Žiliny, ktorá v sobotu podľahla doma v stredoslovenskom derby Banskej Bystrici 1:4 a predstihli ju o bod. Dukla je v neúplnej tabuľke tretia o ďalší bod za Žilinou.

Šlágrom kola bol súboj Dunajskej Stredy so Slovanom, úradujúci šampión prehral na pôde aktuálneho vicemajstra 1:3 a prvýkrát v ročníku nezískal ani bod. Belasí majú na konte osem bodov, manko osem na lídra s dvoma zápasmi k dobru.

Na prvé víťazstvo v sezóne naďalej čakajú Zlaté Moravce i Michalovce, obe mužstvá majú po bode. Horšie skóre má Zemplín, ktorý uzatvára tabuľku.

Slovan s prvou prehrou

Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali v nedeľnom (17. 9.) šlágri 7. kola futbalovej Niké ligy nad úradujúcim majstrom ŠK Slovan Bratislava 3:1. „Belasí“ zaznamenali prvú prehru v prebiehajúcej ligovej sezóne, DAC zabodoval naplno po predchádzajúcich dvoch prehrách.

DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 3:1 (2:0)

Góly: 11. Goure, 30. Čermák, 57. Gavrič – 60. Strelec. Rozhodcovia: Gemzický – Hancko, Poláček, ŽK: Andzouana – Barseghjan, Bajrič, Kašija, 8866 divákov.

DAC: Popovič – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana – Dimun, Káčer (65. Herc), Čermák (80. Gruszkowski) – Trusa (80. Narchos), Goure (65. Ramadan), Gavrič

Slovan: Borjan – Pauschek (67. Blackman), Kašija, Bajrič, Lovat – Kucka (67. Tolič), Kankava, Savvidis (46. Marcelli) – Barseghjan (86. Zuberu), Abubakari (46. Strelec), Čavrič


Dunajskostredčania pred 8866 divákmi viedli v zápase dvoch najlepších tímov minulého ročníka už 3:0, keď sa zaskvel vo svojom prvom zápase v žlto-modrom drese Fernand Goure.

Útočník z Pobrežia Slonoviny v 11. min otvoril skóre a podieľal sa aj na zásahoch Aleša Čermáka v 30. a Željka Gavriča v 57. minúte. Striedajúci David Strelec po hodine hry už iba znížil. DAC si pripísal tretiu výhru v ročníku a v neúplnej tabuľke je priebežne piaty, Slovan za ním zaostáva na šiestej priečke o tri body s dvoma zápasmi k dobru.

Kupusovič vystrelil Trenčín na čelo tabuľky

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v nedeľnom (17. 9.) zápase 7. kola Niké ligy na pôde FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 a poskočili na čelo tabuľky o bod pred Žilinu. O oba góly víťazov sa postaral srbský útočník Njegoš Kupusovič.

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (0:1)

Góly: 48. Čerepkai (z 11 m) – 10. a 65. Kupusovič. Rozhodovali: Smolák – Ferenc, Kuba, ŽK: Balaj, Duga – Hollý, Vozinha.

Zlaté Moravce: Slávik – Suľa, Moško, Nagy, Čonka – Gono, Čerepkai, Duga (82. Brenkus) – Mondek (73. Švec), Balaj, Nsumoh

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský – Hollý (80. Gajdoš), Bondarenko, Bariš – Gong (72. Jude), Kupusovič (73. Akila), Soares

Trenčania sa dostali do vedenia v 10. min, keď Kupusovič skóroval po centri Matúša Kmeťa. V 48. min vyrovnal Roman Čerepkai z pokutového kopu, no Kupusovič rozhodol v 65. min exportnou strelou z diaľky s pomocou žrde.

Michalovciam to nevyšlo ani na piaty pokus

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Niké ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 4:3, pričom v polčase viedli 4:1. Spartak zaznamenal druhý triumf v sezóne a poskočil na priebežné siedme miesto tabuľky, Michalovce prehrali piaty duel za sebou a s bodom sú posledné.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 3:4 (1:4)

Góly: 36. a 52. Marcin, 68. van Kessel – 2. Bernát, 10. Ďuriš, 24. Azango, 45. Ofori. Rozhodovali: Kružliak – Jekkel, Hrmo, ŽK: Adekunle, Bahi, Žofčák – Koštrna

Michalovce: Száraz – Marjanovič, Volanakis (46. Bahi), Jeřábek – Marcin (86. Steinhübel), Zubairu, Vaško, Danko (46. Žofčák), Magda – Jánošík (46. van Kessel), Pavúk (71. Adekunle)

Trnava: Takáč – Kóša, Štetina, Koštrna, Mikovič – Zeljkovič, Bernát (79. Paur), Ofori (88. Ristovski) – Azango, Ďuriš, Bainovič (74. Procházka)

Trnava mala výborný vstup do zápasu, keď sa ujala vedenia už v druhej minúte zásluhou Bernáta. V desiatej pridal druhý gól Ďuriš a do polčasu skórovali aj Azango a Ofori. Za domácich znížil Marcin, ktorý v 52. minúte pridal druhý gól. Posledný tím tabuľky nezložil v zbrane a v 68. upravil striedajúci van Kessel na rozdiel jediného gólu. Michalovciam sa však už vyrovnať nepodarilo a natiahli nepriaznivú sériu.

V Ružomberku rozhodol jediný gól

Futbalisti MFK Ružomberok si pripísali druhé víťazstvo v novom ročníku Niké ligy. V sobotnom (16. 9.) dueli 7. kola zdolali doma nováčika FC Košice 1:0 gólom Samuela Šefčíka už z 10. minúty.

MFK Ružomberok – FC Košice 1:0 (1:0)

Gól: 10. Sefčík. Rozhodovali: Valent – Štrbo, Vitko, ŽK: Mrva – Šindelář, Faško, ČK: 90.+ Faško (po 2. ŽK), 90.+ Duda (lavička), 1724 divákov.

Ružomberok: Krajčírik – Kotula (35. Mrva), Malý, Gabriel – Selecký – Lavrinčík, Zsigmund – Šefčík (83. Hladík), Chrien (55. Domonkos), Chobot (55. Boďa)– Gerec (83. Tučný)

Košice: Kira – Fabiš, Kružliak, Šindelář, Mizerák – Greššák (76. Qose), Golikov (68. Vasiľ) – Turčák (68. Vasiľ), Faško, Tidjani (76. Lačný)– Medved (5. Sagna)

Úvodná domáca ofenzívna aktivita bola korunovaná v 10. min, keď Martin Chrien poslal ideálnu prihrávku Šefčíkovi a ten z prvej pravačkou skóroval – 1:0. Potom sa už skóre nezmenilo, keďže medzi žrde už smerovali celkovo len dve strely.

Hostia od 85. min, po zranení Dominika Kružliaka, dohrávali desiati, keďže striedania mali vyčerpané. V nadstavenom čase bol vylúčený Michal Faško z Košíc po druhej žltej karte. Vzápätí jeden člen realizačného tímu Ondrej Duda tiež uvidel červenú kartu.

Bystrica so šesťzápasovou šnúrou

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica uspeli v sobotnom (16. 9.) dueli 7. kola Niké ligy na ihrisku lídra súťaže MŠK Žilina 4:1. Šnúru bez prehry natiahli na šesť zápasov a poskočili na druhú priečku neúplnej tabuľky o bod za svojho súpera. Žilina vyšla naprázdno po predchádzajúcich štyroch víťazstvách. Útočník hostí Róbert Polievka si pripísal gól a dve asistencie.

MŠK Žilina – MFK Dukla Banská Bystrica 1:4 (0:3)

Góly: 61. Nemčík – 8. Polievka, 16. Hlinka, 44. Arevalo, 89. Rymarenko. Karty: Stojčevski, Bari, Jambor. Rozhodovali: Kráľovič – Zemko, Košecký. 2345 divákov.

MŠK Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski (46. Leitner), Nemčík – Rusnák (74. Javorček), M. Sauer, Gidi (78. Myslovič), Bari – Addo (74. Jambor), Ďuriš, Iľko (46. Essomba)

Ban. Bystrica: Hruška – Migaľa, Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Rymarenko (90+2. Svetlík), Richtárech (87. Joao Victor), M. Hlinka (90+2. Hanes) – Arevalo (76. Slebodník), Polievka (90+2. Pišoja)

Zápas sa od úvodu vyvíjal pre Žilinu zle, hostia po zásluhe trestali chyby v obrane MŠK. Najskôr v ôsmej minúte Polievka, následne v 16. minúte Hlinka a polčas hrôzy domáceho tímu uzavrel gólom do šatne Arevalo.

Do druhého polčasu nastúpila iná Žilina, domáci po prestriedaní zavreli súpera v obrane, stačilo to však len na gól Nemčíka v 61. minúte. Dobýjanie bránky Dukly pokračovalo, nebolo však efektívne a tak Polievka v samom závere zápasu naservíroval Rymarenkovi loptu na štvrtý gól. Žilina tak po druhý raz v sezóne prehrala.

Podbrezová zastavila negatívnu sériu

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v piatkovom (14. 9.) stretnutí 7. kola Niké ligy nad MFK Skalica 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral v 52. minúte domáci kapitán Mikuláš Bakaľa, ktorý sa presadil prudkou strelou z hranice šestnástky.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Gól: 52. Bakaľa. Rozhodovali: Glova – Pozor, Štofík, ŽK: Assinor, Špyrka – Vlasko, Matejov, Krčík, Mášik, Nagy, ČK: 44. Vlasko (Skalica) po 2. ŽK, 1489 divákov.

FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik, Paraj (46. Špyrka), Bakaľa, Ďatko (90. Talakov) – Galčík (86. Kabongo), Kuzma (46. Assinor), Ridwan (46. Okunola)

MFK Skalica: Junas – Krčík, Mášik, Palacios, Černek – M. Nagy – Matejov, Alves (46. Moura), Vlasko, Yao (62. Smékal) – Sobczyk (80. Kousal)

Už v 39. minúte síce rozvlnil sieť stredopoliar „železiarov“ Samuel Ďatko, no rozhodca po zásahu systému VAR gól neuznal. Hostia hrali od konca prvého polčasu bez vylúčeného Jána Vlaska, ktorý dostal druhú žltú kartu.

V 67. minúte mohol Bakaľa pridať svoj druhý gól, ale trafil len pravú žrď. Podbrezová zastavila sériu troch zápasov bez výhry a poskočila v tabuľke pred Banskú Bystricu na priebežné tretie miesto, Záhoráci zostali na siedmej priečke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport