Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan otáčal v nadstavenom čase, Michalovce na trojbodový triumf stále čakajú

Na čele tabuľky ostávajú Žilinčania.

Niké liga: Slovan otáčal v nadstavenom čase, Michalovce na trojbodový triumf stále čakajú
Slovan zachraňoval tri body v nadstavení, Košice vyhrali druhýkrát v rade. Foto: TASR/ koláž: RTVS

Futbalisti MŠK Žilina sú aj po 6. kole na čele Niké ligy. Post lídra najvyššej súťaže potvrdili v nedeľu (3. 9.) cenným víťazstvom 2:0 na ihrisku Spartaka Trnava. Žilinčania rozhodli dvoma gólmi v druhom polčase, pripísali si štvrtý triumf za sebou a na čele neúplnej tabuľky majú dvojbodový náskok pred AS Trenčín.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zdolali Podbrezovú 3:2, keď skóre otočili dvoma gólmi v nadstavení. Domáci si tak napravili chuť po vysokej prehre 2:6 na pôde Arisu Limassol v odvete play off Európskej ligy. V tejto sezóne domácej súťaže absolvovali len štyri zápasy, momentálne figurujú na šiestom mieste s ôsmimi bodmi. Podbrezová je štvrtá s desiatimi.

Druhú prehru za sebou utrpel úradujúci vicemajster FC DAC 1904 Dunajská Streda. Tím zo Žitného ostrova prehral v Trenčíne 0:1. Bez víťazstva sú stále tímy Zlatých Moraviec a Michaloviec.

Slovanisti opäť nepresvedčili

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vyhrali v nedeľňajšom (3. 9.) stretnutí 6. kola Niké ligy nad Podbrezovou 3:2, keď skóre otočili dvoma gólmi v nadstavení. Domáci si tak napravili chuť po vysokej prehre 2:6 na pôde Arisu Limassol v odvete play off Európskej ligy. V tejto sezóne domácej súťaže absolvovali len štyri zápasy, momentálne figurujú na šiestom mieste s ôsmimi bodmi. Podbrezová je štvrtá s desiatimi.

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová 1:1 (1:0)

Góly: 22. a 90.+4. Barseghjan, 90.+3. Kašia – 78. Assinor, 87. Bartoš, ŽK: Barseghjan, Strelec – Grešák, Assinor, Rozhodovali: Micheľ – Bednár, Vorel, 3422 divákov

Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Bajrič, Vojtko (61. Lovat) – Lichý (72. Kucka), Kankava (79. Tolič), Savvidis – Barseghjan, Abubakari (72. Marcelli), Čavrič (61. Strelec)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik, Paraj, Bakaľa (72. Špyrka), Talakov (46. Ďatko) – Galčík (80. Blahút), Kabongo (59. Kuzma), Sanusi (59. Assinor)        

Slovan absolvoval zápas domácej súťaže po viac ako troch týždňoch. Naposledy sa predstavil 12. augusta na pôde Skalice, kde zaknihoval prvý triumf v tejto sezóne (2:1). V prvom polčase mal herne navrch, no nedokázal sa prepracovať cez obranu hostí. Výstavnou strelou spoza šestnástky skóroval len Tigran Barseghjan.

Podbrezová bola nebezpečná najmä po prestávke a Slovan sa nedostal naspäť do tempa. Dvojité striedanie síce prinieslo dve veľké šance, no Barseghjan ani striedajúci Strelec ich nevyužili. „Belasých“ potrestal v 78. minúte Mark Assinor, ktorý prekonal Borjana strelou k vzdialenejšej žrdi a hlavičkou z bezprostrednej blízkosti aj Marek Kristián Bartoš.

Na snímke víťazná radosť hráčov Slovana po treťom góle Tigrana Barseghjana v nadstavenom čase.Foto: TASR

Domáci otočili v infarktovom závere v nadstavenom čase. Najprv hlavičkoval k žrdi kapitán Guram Kašia a Barseghjan obišiel o chvíľu neskôr brankára Richarda Ludhu. Víťazný gól dal do prázdnej bránky.

Žilinčania udržali pozíciu lídra

Futbalisti MŠK Žilina sú aj po 6. kole na čele Niké ligy. Post lídra najvyššej súťaže potvrdili v nedeľu (3. 9.) cenným víťazstvom 2:0 na ihrisku Spartaka Trnava. Žilinčania rozhodli dvoma gólmi v druhom polčase, pripísali si štvrtý triumf za sebou a na čele neúplnej tabuľky majú dvojbodový náskok pred AS Trenčín.

Spartak Trnava – MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Góly: 60. Stojčevski, 62. Addo. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Hancko, ŽK: Gorosito, Štetina, 3932 divákov

Spartak: Takáč – Šulek (46. Koštrna), Štetina, Gorosito, Mikovič (66. Paur) – Zeljkovič – Azango (66. Daniel), Procházka (66. Bukata), Štefánik, Oseni (46. Ofori) – Ristovski

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi (89. Myslovič), M. Sauer, Bari (84. Javorček) – Iľko (46. Essomba), Ďuriš (84. Kopas), Addo (65. Bile)

Spartakovci začali zápas aktívne, mali tri dobré šance, hostia však postupne vyrovnali hru a v druhom polčase v krátkom rozmedzí dvakrát udreli. Najprv v 60. minúte po rohovom kope Sauera skóroval hlavou Stojčevski.

O dve minúty neskôr Belkov dlhý nákop podbehol Štetina, Addovi sa otvorila voľná cesta k trnavskej bránke a svoje sólo zakončil gólom. Snaha andelov o vyrovnanie bola kŕčovitá, Žilinčania si výsledok postrážili.

Michalovce sa víťazstva opäť nedočkali

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili nad MFK Zemplín Michalovce 2:1 v sobotňajšom (2. 9.) zápase 6. kola Niké ligy. Bolo to pre nich druhé víťazstvo v sezóne, po ktorom majú na konte 7 bodov. Michalovčania na prvý triumf naďalej čakajú a na konte majú iba bod za bezgólovú remízu v prvom kole.

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 49. Matejov, 66. Vlasko (11 m) – 37. Pavúk. Rozhodovali: Očenáš – Roszbeck, Čajka, ŽK: Magda, Bahi, Marjanovič, 1207 divákov.

Skalica: Luksch – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Hollý – Matejov (59. Gaži), Vlasko (90. Davi Alves), Yao (79. Yao) – Smékal (46. Sobczyk)

Michalovce: Száraz – Marjanovič, Karasjuk, Bednár (70. Bahi) – Šimko (70. Marcin), Danko (70. Žofčák), Vaško, Zubairu (86. Musák), Magda – Jánošík (81. Adekunle), Pavúk

Michalovčania nastúpili s cieľom ukončiť čakanie na prvé víťazstvo. V 7. minúte ich mohol po dlhom výkope brankára Száraza poslať do vedenia Jánošík, ale v sľubnej príležitosti netrafil Lukschovu bránku.

Michalovčania sa v 37. minúte dočkali prvého gólu v sezóne, keď sa krížnou strelou zo šestnástky presadil Pavúk – 0:1. Hostia však z nádejného stavu napokon nevyťažili ani bod. Krátko po zmene strán sa strelou spoza pokutového územia presadil Matejov – 1:1.

V 65. minúte sa Vlasko dostal k pokutovému kopu po faule na Yaa a Száraz na jeho prudkú strelu nedosiahol – 2:1. Domáci umne bránili tesný náskok, ktorý mohol v nadstavenom čase navýšiť Sobczyk, no neuspel.

V Trenčíne rozhodol jediný gól

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotňajšom (2. 9.) zápase 6. kola Niké ligy nad FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0. Trenčania si pripísal štvrtý triumf v sezóne a s trinástimi bodmi sú na čele neúplnej tabuľky. DAC je s ôsmimi bodmi piaty.

AS Trenčín – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 69. Kmeť. Rozhodca: Marhefka – Jekkel, Štrbo, ŽK: Ibrahim – Trusa, Káčer, Čermák, ČK: 82. Ibrahim po druhej ŽK – Risvanis, 2427 divákov.

AS Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Gajdoš (74. Hollý), Bariš, Ibrahim – Gong, Kupusovič (85. Akila), Soares

DAC: Popovič – Andzouana, Risvanis, Csinger, Mendez – Káčer (81. Vitális), Dimun, Ramadan (66. Herc) – Trusa (66. Čermák), Niarchos (25. Kaša), Gavrič (81. Gruszkowski)


Hostia hrali už od 22. minúty oslabení, keď dostal červenú kartu Risvanis. Trenčania v presilovke tlačili a vypracovali si niekoľko šancí na skórovanie, ale ujal sa až pokus Gajdoša, ktorý ich poslal do vedenia v 69. minúte. V 83. išiel predčasne pod sprchy aj domáci Ibrahim, ale Trenčín si už víťazstvo postrážil. Dunajská mala za celý zápas len jednu strelu a aj tú mimo tri žrde.

Košice s druhým víťazstvom v rade

Futbalisti FC Košice zvíťazili v sobotňajšom (2. 9.) zápase 6. kola Niké ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 27. minúte stredopoliar Lukáš Greššák. Pre Košičanov je to druhé víťazstvo po sebe a na konte majú sedem bodov. Hráči Zlatých Moraviec nebodovali v treťom stretnutí v sérii a naďalej majú na konte iba bod.

FC Košice – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 27. Greššák. Rozhodovali: Dohál – Straka, Jánošík, ŽK: Golikov – Brenkus, 2154 divákov.

Košice: Kira – Fabiš, Krivák (86. Jakubko), Šindelář, Mizerák – Golikov, Greššák (81. Qose) – Turčák (72. Sagna), Faško (72. Vasiľ), Pačinda – Medved (81. Liener)

Zlaté Moravce: Slávik – Suľa, Moško, Nagy, Čonka – Gono (81. Weir), Duga, Švec (46. Balaj) – Mondek, Čerepkai, Brenkus (81. Ďubek)

Po vlažnom úvode sa k streleckým pokusom dostali hosťujúci Brenkus i Faško, ale ani jeden neotvoril skóre. Do veľkej príležitosti sa v 22. minúte dostal Medved, no ani on neuspel. Rozhodujúci moment priniesla 27. minúta, keď sa po centri do pokutového územia presadil Greššák. Aj druhý polčas priniesol vyrovnaný futbal, v ktorom mali oba tímy šance skórovať, ale ich ofenzívne akcie neviedli ku gólom.

Bystričania odmietli čelo tabuľky

Futbalisti Dukly Banská Bystrica remizovali v piatkovom (1. 9.) stretnutí 6. kola Niké ligy s MFK Ružomberok 1:1 a nevyužili možnosť dostať sa priebežne na čelo súťaže. Bodovali však v piatom zápase v rade a figurujú na druhom mieste neúplnej tabuľky. Futbalisti spod Čebraťa potvrdili, že pod Urpínom vedia bodovať, neprehrali tam súťažný duel už takmer deväť rokov.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 24. Arevalo – 53. Bobček. Rozhodovali: Kišš – Ferenc, Vass, ŽK: Migaľa, Godál, Richtárech – Múdry, 2835 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Migaľa (52. Pišoja), Richtárech (84. Depetris), B. Ľupták (65. Hlinka), Záhumenský – Rymarenko, Arevalo (65. Slebodník), Polievka

Ružomberok: Krajčírik – Kotula, Malý, Gabriel, A. Selecký (87. A. Selecký) – Zsigmund (68. Múdry) – Gerec (87. Boďa), Domonkos (68. Tučný), Lavrinčík, Šefčík (74. Chobot) – Bobček

V prvom polčase boli o niečo viac aktívnejší domáci a do vedenia išli v 24. minúte po centri Záhumenského, keď sa pošmykol hosťujúci Malý, takže Arevalo z asi siedmich metrov mohol pohodlne skórovať z prvej strely svojho tímu na bránku.

Po zmene strán Liptáci zrýchlili hru a dokázali vyrovnať už v 53. minúte. Úspech mal mäkký center Kotulu z pravej strany, keď v malom vápne v páde zakončoval Bobček. Skóre sa už potom nezmenilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport