Na hlavný obsah

Niké liga: Trenčín ostáva na čele tabuľky, Podbrezová vyškolila Michalovce

V šiestich dueloch padlo dokopy osemnásť gólov.

Niké liga: Trenčín ostáva na čele tabuľky, Podbrezová vyškolila Michalovce
Foto: TASR, koláž: RTVS

Šláger kola v prospech Slovana

Futbalisti Slovana Bratislava zdolali v šlágri 8. kola Niké ligy Žilinu 2:0. O góly „belasých“ sa postarali v 42. minúte David Strelec a v 47. minúte Tigran Barseghjan.

Slovan sa po zisku troch bodov vyšvihol na 6. miesto s 11 bodmi, Žilina klesla na 4. priečku.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 42. Strelec, 47. Barseghjan. Rozhodovali: Ziemba – Jekkel, Štrbo, ŽK: Javorček, 4857 divákov.

Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Križan, Zmrhal – Kucka, Lichý (79. Kankava) – Barseghjan (88. Zuberu), Strelec (69. Weiss), Marcelli (69. Čavrič) – Abubakari (46. Wimmer)

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi, Sauer (71. Adang), Bari (63. Javorček) – Iľko (63. Jambor) – Ďuriš (85. Kopas), Essomba

V Trnave sa zrodila remíza

Futbalistom Spartaka Trnava sa proti Ružomberku dlhodobo nedarí a potvrdil to aj nedeľný (24. 9.) zápas 9. kola Niké ligy. „Andeli“ mali väčšinu hracieho času prevahu, dvakrát v stretnutí viedli, napokon sa však zrodila remíza 2:2.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 2:2 (1:0)

Góly: 41. Daniel, 54. M. Ďuriš – 48. Šefčík, 63. Gerec, ŽK: Šulek, Hodulík (asistent), rozhodovali: Marhefka – Bednár, Vass, 2611 divákov.

Spartak Trnava: Takáč – Šulek (84. Koštrna), Štetina (84. Ristovski), Djurič, Mikovič – Zeljkovič – Ofori, Štefánik (68. Bainovič), Bernát (68. Oseni), Daniel (75. Paur) – Ďuriš.

Ružomberok: Krajčírik – Mrva, Malý, Gabriel, Selecký – Lavrinčík (66. Luterán), Zsigmund – Gerec (66. Boďa), Chrien (75. Domonkos), Šefčík (75. Chobot) – J. Hladík (83. Múdry)


Skóre otvoril v 41. minúte po prudkej prihrávke Ďuriša na zadnú žrď Daniel, po návrate z kabín však vyrovnal Šefčík, keď k nemu preletel Hladíkov center a z rohu päťky skóroval. Trnava kontrovala centrom Oforiho, ktorý si na prsiach prebral Ďuriš a z voleja pohotovo trafil do siete.

Lenže v 63. minúte stratili domáci na svojej polovici loptu, kontru potiahol Hladík, Šefčík naservíroval na pätku Gerecovi a ten z voleja stanovil na konečných 2:2. Trnava si síce ešte vypracovala šance, skóre sa však už nezmenilo. Oba tímy majú na konte po deväť bodov. Trnava naposledy zdolala Ružomberok v novembri 2020.

Michalovce s päťkou od Podbrezovej

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 5:1 v sobotňajšom (23. 9.) zápase 8. kola Niké ligy. Poskočili tak na priebežné druhé miesto v tabuľke o bod pred Žilinu, ktorú v nedeľu čaká dohrávka so Slovanom Bratislava. Hráči Michaloviec sú s jedným bodom na poslednej priečke tabuľky.

MFK Zemplín Michalovce – FK Železiarne Podbrezová 1:5 (1:2)

Góly: 16. Marjanovič – 20. Blahút, 41. Assinor, 72. Kabongo, 79. Kováčik, 90.+2 . Rozhodovali: Dohál – Straka, Kmec.

Michalovce: Ružinský – Magda, Marjanovič, Jeřábek, Bahi – Karasjuk (82. Vaško), Zubairu – Marcin (82. Šimko), Žofčák (68. Danko), Pavúk (82. Musák) – Van Kessel (61. Adekunle)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik, Bajo (64. Paraj), Bakaľa, Blahút (86. Ďatko) – Galčík (Kabongo), Sanusi (73. Okunola) – Assinor (73. Kuzma)

Prvý polčas priniesol viacero striel na oboch stranách a napokon aj tri góly. V 13. minúte neskóroval v sľubnej šanci hosťujúci Bajo a o tri minúty išli domáci do vedenia. Po Žofčákovom centri sa k hlavičke dostal Jeřábek, ktorý loptu posunul Marjanovičovi a brankár Ludha nedosiahol na jeho strelu – 1:0.

Krátko na to mal Jeřábek sľubnú šancu, no trafil len konštrukciu bránky. Hostia nevyužitú príležitosť potrestali, keď Bajovu prihrávku zužitkoval Blahút – 1:1. Favorit išiel do vedenia v 41. minúte zásluhou Assinora, ktorý profitoval z Kováčikovho centra.

Aj v druhom dejstve mali oba tímy viacero šancí, no góly padali už len do michalovskej brány. V 71. minúte obrana domácich nezastavila Kabonga, ktorý obstrelil brankára Ružinského – 1:3. Hostia boli herne na koni, tretí gól ich definitívne upokojil a ich pozorná defenzíva s hroziacimi brejkami bola pre Michalovce výrazná prekážka.

Hráči Podbrezovej štvrtýkrát skórovali v 79. minúte po strele Kováčika spoza šestnástky – 1:4. Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase Okunola.

V Skalici rozhodol jediný gól

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom (23. 9.) zápase 8. kola futbalovej Niké ligy na ihrisku MFK Skalica 1:0. Hostia potvrdili domáci triumf proti Slovanu Bratislava, druhýkrát za sebou získali tri body a patrí im priebežné piate miesto. Domáci prehrali druhýkrát po sebe a sú na deviatej priečke.

MFK Skalica – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:1)

Góly: 43. Čermák. Rozhodcovia: Smolák – Pozor, Jánošík, ŽK: Rudzan, Alves, Kousal – Čermák, Gavrič, Csinger, 2102 divákov.

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan (80. Černek) – Nagy, Mášik (80. Moura) – Matejov (46. Morong), Alves (59. Gaži), Yao – Smékal (61. Kousal)

DAC: Popovič – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana – Káčer, Dimun, Čermák (71. Gruszkowski) – Trusa (88. Brunetti), Goure (59. Ramadan), Gavrič (71. Herc)

Domáci začali lepšie a už v 4. minúte mohli streliť gól. Strelu Ondřeja Rudzan však brankár Aleksandar Popovič vyrazil na pravú žrď svojej bránky. Po polhodine predviedol akciu Róbert Matejov, ale oba jeho pokusy zblokovali hostia.

O jediný gól zápasu sa postaral v 43. minúte hosťujúci stredopoliar Aleš Čermák. Skalica bola blízko k vyrovnaniu v 60. minúte, Adam Gaži poslal loptu na hosťujúceho brankára, ten si ju zle spracoval nohou a lopta sa odrazila opäť do žrde bránky Dunajskej Stredy.

Bystrica natiahla sériu bez prehry

Futbalisti Banskej Bystrice remizovali vo 8. kole Niké ligy na svojej pôde s predposlednými Zlatými Moravcami 1:1 a klesli na štvrtú pozíciu v tabuľke. Sériu bez prehry však natiahli na číslo sedem. Tím z Tekova zaknihoval druhý bod v tejto sezóne, na prvú výhru stále čaká.

MFK Dukla Banská Bystrica – FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Góly: 59. Polievka (z 11m) – 3. Gono. ŽK: Richtárech, Godál, Uhrinčať – Nsumoh, Balaj, R. Nagy, Tumma, Moško. Rozhodovali: Očenáš – Roszbeck, Pacák. Diváci: 1450.

Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Migaľa (60. Pišoja), Richtárech (74. Slebodník), M. Hlinka (88. B. Ľupták), Záhumenský – Rymarenko , Arevalo (74. Hanes), Polievka

Zlaté Moravce: Slávik – Suľa (64. Majdan), Tumma, Moško, R. Nagy – Duga (79. Weir), Gono – Mondek , Čerepkai (90+1 Mijić), Nsumoh (64. Sluka) – Balaj


Hostia prekvapili aktívnych domácich v tretej minúte rýchlou akciou štyroch hráčov, na jej konci napol sieť Gono. Následne mohol zvýšiť na 2:0 hlavou Balaj, no Hruška loptu vyškriabal spod brvna. Futbalisti spod Urpína sa snažili o vyrovnanie, Arevalo však Slávika nepokoril a tomu na konci polčasu pomohlo brvno po teči vlastného spoluhráča Tummu.

Ten však po zmene strán fauloval Arevala a nariadenú penaltu pred hodinou hry premenil Polievka. V závere mal veľkú šancu striedajúci hráč ViOn-u Majdan, ale Hrušku neprekonal, takže nerozhodný stav zotrval.

Trenčín si upevnil vedúcu pozíciu

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v piatkovom (22. 9.) dueli 8. kola Niké ligy.na ihrisku FC Košice 3:0. Upevnili si tak pozíciu lídra tabuľky, na konte majú 19 bodov. Žilina, ktorú v nedeľu čaká duel na ihrisku Slovana Bratislava, stráca na Trenčanov štyri body. Košičania majú po siedmich dueloch sedem bodov a aj po víkendových dueloch budú na 10. mieste.

 FC Košice – AS Trenčín 0:3 (0:2)

Góly: 22. Jakubko (vl.), 44. Gong, 77. Mizerák (vl.). Rozhodovali: Dzivjak – Hancko, Vorel, ŽK: Mizerák – Ibrahim, 3252 divákov.

Košice: Kira – Fabiš, Jakubko, Šindelář, Mizerák – Golikov (69. Petrák), Greššák – Pačinda (22. Liener), Qose (46. Lačný), Anane (46. Vasiľ) – Sagna (84. Sovič)

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Ibrahim (88. Skovajsa), Bariš, Gajdoš (64. Hollý) – Gong (88. Jude), Kupusovič (74. Akila), Eynel Soares (88. Demitra)

Trenčania od prvých minút potvrdzovali výbornú formu z úvodu sezóny. Už v 5. minúte sa radovali z gólu, no Gong sa tešil predčasne, keďže jeho zásahu predchádzal dotyk lopty rukou. V 22. minúte už išli do vedenia, keď si obranca domácich Jakubko v snahe odvrátiť loptu strelil vlastný gól.

Hostia mali v prvom polčase viac z hry a prevahu potvrdili v 44. minúte, keď Gong strelou spoza šestnástky prekonal Kiru – 0:2. V druhom polčase aktívnou hrou bránili dvojgólový náskok a hrozili aj v ofenzíve. Od 77. minúty viedli už 3:0 po signále z priameho kopu, po ktorom obranca Mizerák nešťastne stečoval loptu do vlastnej bránky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport