Na hlavný obsah

Piešťany sa dočkajú obnoveného zimného štadióna. Mladí hokejisti už na tréningy nebudú musieť dochádzať desiatky kilometrov

Za jeho obnovu sa aj protestovalo.

Piešťany sa dočkajú obnoveného zimného štadióna. Mladí hokejisti už na tréningy nebudú musieť dochádzať desiatky kilometrov
Hokejový štadión v Piešťanoch. Foto: RTVS

Na zimnom štadióne v Piešťanoch by mal byť opäť ľad. Stavebníci pracujú na obnove chladiaceho zariadenia. Pre zlý stav hokejového stánku museli športovci dva roky dochádzať na tréningy do Nového Mesta nad Váhom. Organizovali aj protest za záchranu hokeja v meste. Zisťovali sme, kedy sa vrátia hokejisti na domácu plochu.

„My chceme hrať doma“ či „Chceme štadión, nie sľuby.“ Aj s takýmito transparentmi protestovali rodiny mladých hokejistov v úvode tohto roka pred mestským úradom v Piešťanoch.

Obnove piešťanského zimného štadióna sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

„Situácia pre rodiny, hráčov nie je priaznivá. Druhý rok suspendujeme tréningy v inom meste, denne jazdia na tréningy 40 kilometrov,“ priblížil predseda OZ HK Havrani Michal Peško.

„Štadión už nebol prevádzkyschopný, museli sme prejsť k jeho obnove, rekonštrukcii. V prácach sme sa pohli. Ďakujem rodičom detí za trpezlivosť,“ poďakoval sa primátor mesta Piešťany Peter Jančovič.

Polku rekonštrukcie vykrylo mesto

Fond na podporu športu vyčlenil na rekonštrukciu štadióna takmer 500-tisíc eur. Aktuálne je čulý pracovný ruch napríklad v strojovni. „Z neho sme získali 50 percent na rekonštrukciu chladenia na zimnom štadióne. To je to najdôležitejšie. Druhá polovička je financovaná z mestského rozpočtu,“ vysvetlil Jančovič.

„Je tam tepelná izolácia, dáva sa tam fólia, geotextília, pôjde na to päť centimetrov betónu. Nato pôjde technológia chladenia,“ opísal stavbár Peter Ježo.

Všetky kategórie mladých hokejistov od tretiakov po deviatakov by sa už čoskoro mohli vrátiť na domáci ľad. „Očakávame, že začiatkom budúceho roka, 2024 by sa už mali hokejisti a krasokorčuliari premávať po novom ľade v Piešťanoch.

„Potrebujeme mať nejaký domovský stánok. Všetci napäto čakáme spustenie zimného štadióna, pre nás bol deadline január 2024,“ dodal Peško. Na západnej strane štadióna pribudnú aj clony na sklenených výplniach, aby sa šetrila energia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport