Na hlavný obsah

Predseda KDH nazval LGBT+ komunitu pliagou. SaS a PS žiadajú ospravedlnenie, Majerský reaguje

Majerský ju označil za rovnaké nešťastie ako korupciu.

Predseda KDH nazval LGBT+ komunitu pliagou. SaS a PS žiadajú ospravedlnenie, Majerský reaguje
Zľava exminister školstva Branislav Gröhling (SaS), líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR/Jaroslav Novák, Pavol Zachar/koláž RTVS

Podpredseda SaS a exminister školstva Branislav Gröhling aj predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka žiadajú od predsedu KDH Milana Majerského, aby sa ospravedlnil LGBT+ komunite za to, že ju v diskusnej relácii Na telo označil za pliagu a dal na jednu úroveň s korupciou.

Gröhling hovorí, že týmto tvrdením Majerský urazil nielen celú LGBT+ komunitu, ale aj ich priateľov a rodiny.

„Povedať, že LGBT+ komunita ničí krajinu rovnako ako korupcia, je absolútne neprijateľné. Členovia LGBT+ komunity žijú medzi nami, pracujú, podnikajú, platia dane a odvody. Zveľaďujú svoje okolie a starajú sa o svojich blízkych,“ upozornil.

Dodal, že korupcia je zásadným problémom Slovenska, „pretože rozleptáva spoločnosť, znižuje životnú úroveň a stojí nás zdravie a životy ľudí“.

„Ak pán Milan Majerský chce, aby voliči a aj politické subjekty považovali KDH za proeurópsku a demokratickú stranu, musí sa za svoje výroky podľa Gröhlinga ospravedlniť,“ dodal hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Žiaden politik si nesmie dovoliť nazývať akúkoľvek skupinu ľudí pliagou. Ani LGBT+ ľudí, ani nikoho iného. Je to absolútne neakceptovateľné,“ povedal Šimečka a taktiež očakáva od Majerského, že sa za tento výrok ospravedlní.

Majerský sa ospravedlnil

Majerský na sociálnej sieti reagoval, že jeho nedeľné (3. 9.) vyjadrenie bolo zle pochopené. „V odpovediach na divácke otázky som v rýchlosti použil nevhodné slová a je mi to ľúto,“ napísal Majerský.

Pri otázke si vraj predstavil tému registrovaných partnerstiev, respektíve manželstiev a myslel si, že otázka smerovala k tejto téme.

„Keď som dnes použil slovo nešťastie či pliaga, mal som na mysli ideológiu, vonkoncom nie konkrétnych ľudí. Toto nedorozumenie ma mrzí a ospravedlňujem sa, ak bolo nesprávne pochopené, respektíve ak som sa tým niekoho dotkol,“ uviedol Majerský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko