Na hlavný obsah

Rusko dronmi opäť útočilo na okolie mesta Izmajil. Útok poškodil prístavnú infraštruktúru aj silo s obilím

Ide o štvrtý úder na tento okres.

Rusko dronmi opäť útočilo na okolie mesta Izmajil. Útok poškodil prístavnú infraštruktúru aj silo s obilím
Ilustračná snímka ukrajinských vojakov. Foto: TASR/AP

Ruský dronový útok poškodil prístavnú infraštruktúru, silo s obilím a administratívnu budovu v okrese Izmajil v juhoukrajinskej Odeskej oblasti. Vo štvrtok (7. 9.) to uviedol tamojší gubernátor Oleh Kiper. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

Útok trval tri hodiny a zranenia utrpela jedna osoba, napísal Kiper na platforme Telegram. Dodal, že za uplynulých päť dní ide o štvrtý ruský úder na okres Izmajil, ktorý od Rumunska oddeľuje rieka Dunaj.

Ukrajinské vzdušné sily uviedli, že v noci na štvrtok ruská armáda zaútočila 33 dronmi vo viacerých skupinách. Najmä „smerom na južné okresy Odeskej oblasti“. Podarilo sa im zneškodniť 25 dronov.

Od júla, keď Rusko pozastavilo svoju účasť na dohode, ktorá Ukrajine umožnila vyvážať obilniny cez čiernomorské prístavy, ruská armáda zintenzívnila ostreľovanie v oblasti juhozápadnej Ukrajiny hraničiacej s Rumunskom, kde sú prístavy a iná kritická infraštruktúra nevyhnutá pre lodnú dopravu.

Prístav na rieke Dunaj v meste Izmajil sa po odstúpení Ruska od obilnej dohody stal hlavnou trasou pre vývoz ukrajinských produktov cez Rumunsko

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet