Na hlavný obsah

Srbskému basketbalistovi Simaničovi po zranení na majstrovstvách sveta museli odstrániť obličku

Po zákroku zostáva na pozorovaní v nemocnici.

Srbský basketbalový reprezentant Boriša Simanič po zranení na majstrovstvách sveta na Filipínach, v Indonézii a Japonsku podstúpil operáciu, počas ktorej mu odstránili obličku. Ako referuje spravodajský web BBC, nádejný 25-ročný hráč španielskej Zaragozy po zákroku zostáva na pozorovaní v nemocnici vo filipínskej Manile.

Simaniča počas stretnutia Srbov proti výberu Južného Sudánu (115:83), ktorý sa hral 30. augusta, zasiahol do oblasti brucha protivník Nuni Omot. Ešte v rovnaký deň ho operovali, ale „z dôvodu komplikácií“ sa v nedeľu uskutočnila druhá operácia. „Očakávame, že po tejto operácii bude hladký pooperačný priebeh,“ vyhlásil lekár srbského tímu Dragan Radovanovič.

Rozhodcovia spomenutého zápasu nezaznamenali v inkriminovanom súboji, keď došlo k zraneniu Simaniča, žiadny nedovolený zákrok, ale reprezentant Južného Sudánu Omot sa napriek tomu Srbovi ospravedlnil. „Žiadny hráč by nemal také niečo zažiť,“ poznamenal 28-ročný rodák z kenského Nairobi, ktorý basketbalovo vyrastal v Spojených štátoch.

Srbi v utorňajšom štvrťfinále majstrovstiev sveta triumfovali nad mužstvom Litvy (87:68) a postúpili do semifinále šampionátu. O finálovú miestenku zabojujú s víťazom stredajšieho duelu medzi Kanaďanmi a Slovincami. Ďalšie štvrťfinálové dvojice tvoria Taliani s Američanmi a Nemci s Lotyšmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport