Na hlavný obsah

Vandali zničili detský areál v Sabinove. Radnicu stál desaťtisíce eur a pripravoval sa dva roky

Mestská polícia zvýši počet hliadok a areál bude monitorovať aj kamera.

Vandali zničili detský areál v Sabinove. Radnicu stál desaťtisíce eur a pripravoval sa dva roky
Vandali poškodili detský areál v Sabinove. Foto: RTVS

Vandali zničili detský areál Rodinka v Sabinove. Takmer 90-tisíc eur tu preinvestoval úrad práce spolu s radnicou. Mesto na škody upozornili obyvatelia cez Odkaz pre starostu.

Poškodené kormidlo na detskej atrakcii, vytrhnutá kotviaca tyč, vyhádzaný piesok, ale aj pokus vytvoriť si miesto na nocľah. To je sumár škôd, ktoré vznikli v priebehu pár dní. „Toto určite nie je únava materiálu. Jedná sa o fyzické poškodenie, na ktoré sa, žiaľ, reklamácia nevzťahuje,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Sabinov Zuzana Tökölyová.

„S tým, že sa začne takto aktívne ničiť alebo znehodnocovať už týždeň po odovzdaní verejnosti, s tým som vôbec nepočítal,“ povedal referent oddelenia výstavby Mestského úradu Sabinov Peter Ondrej.

Radnica sumarizuje škody. Do areálu investovala takmer 40-tisíc eur. Teraz zaplatí aj opravy. Na projekte pracovali dva roky. „U nás sa zvyknú ľudia sťažovať, že sa nič nerobí a keď sa niečo spraví, tak sa to začne takto rýchlo ničiť. To nás naozaj veľmi mrzí,“ dodala hovorkyňa mesta.

Téme sa venovala redaktorka RTVS Diana Murdziková:

Atrakcie sú vekovo obmedzené

Mesto upozorňuje, že atrakcie v areáli sú len pre deti do štrnásť rokov, a to v sprievode zodpovednej osoby. Atrakcie pravdepodobne poškodili tí, čo už pre vek na ňom nemali byť. Video na stránke mesta na sociálnej sieti zachytilo preťažené ihrisko.

„Mestská polícia zvýši počet hliadok v tomto priestore,“ dodala hovorkyňa. Od pondelka bude areál monitorovať aj mestská kamera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny