Na hlavný obsah

Vo Frankfurte prerušili lety, dôvodom bol spozorovaný dron nad letiskom

Niektoré lety odložili a niektoré zrušili úplne.

Vo Frankfurte prerušili lety, dôvodom bol spozorovaný dron nad letiskom
Ilustračná snímka - letisko vo Fankfurte Foto: Unsplash

Viacero letov na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom zrušili alebo odložili po tom, ako nad letiskom vo štvrtok (28.9.) večer spozorovali dron. Informovala o tom agentúra AFP.

Prevádzku frankfurtského medzinárodného letiska na 40 minút úplne zastavili, uviedla v piatok (29. 9.) letisková hovorkyňa. Dron spozorovali po prvý raz krátko po 20.00 h miestneho času a následne pozastavili len odlety. Neskôr však bezpilotné lietadlo spozorovili opäť, čo si vynútilo úplné prerušenie prevádzky letiska – od 20.30 h do približne 21.10 h.

Ide o najväčšie nemecké letisko

Letisko vo štvrtok večer hlásilo 20 zrušených letov. Nevie sa, či mali všetky tieto zrušenia spojitosť s dronom. Ďalšie lety mali meškania a niektoré preložili na piatok.

Prevádzkovateľ letiska preto vyzval pasažierov, aby si skontrolovali stav svojich letov a dostavili sa na letisko v dostatočnom predstihu. Čakacie doby sa z dôvodu vyššieho počtu pasažierov môžu predĺžiť.

Hovorkyňa nemeckej spolkovej polície, ktorá má letisko na starosti, v piatok potvrdila spozorovanie dronu a s tým spojené rušenia letov.

Toto najväčšie nemecké letisko sa nachádza v spolkovej krajine Hesensko, približne 11 kilometrov južne od Frankfurtu nad Mohanom. Vlani vybavilo približne 48,9 milióna pasažierov a v tomto ukazovateli bolo šiestym najvyťaženejším v Európe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet