Na hlavný obsah

Boje v Izraeli neutíchajú: Na oboch stranách konfliktu zomrelo už takmer tritisíc ľudí

Sú medzi nimi vojaci aj civilisti.

Boje v Izraeli neutíchajú: Na oboch stranách konfliktu zomrelo už takmer tritisíc ľudí
Stúpajúci dym po izraelských náletoch v pásme Gazy. Foto: TASR/AP

Počet obetí útoku islamistického hnutia Hamas na južný Izrael prekonal 1 400, informuje agentúra AFP s odvolaním sa na izraelskú vládu.

Ministerstvo zdravotníctva v pásme Gazy, ktoré ovláda Hamas, v nedeľu (15. 10.) podľa spravodajského webu BBC uviedlo, že pri odvetných izraelských náletoch v uplynulom týždni zahynulo už okolo 2 450 Palestínčanov.

Aktualizovaný počet obetí na izraelskej strane oznámil hovorca izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Ďalších viac ako 120 ľudí ozbrojenci z Hamasu uniesli späť do pásma Gazy. Doteraz izraelské úrady informovali o 1 300 mŕtvych, najmä civilistoch. Mŕtvych vojakov a vojačiek evidujú 286.

Na palestínskej strane hlásia najmenej 2 450 mŕtvych a 9 200 zranených. Zhruba milión ľudí podľa nedeľného oznámenia zástupkyne agentúry OSN pre palestínskych utečencov UNRWA musel pre izraelské bombardovanie opustiť svoje domovy.

Pásmo Gazy má viac ako dva milióny obyvateľov a Izrael pred očakávanou pozemnou ofenzívou palestínskych civilistov žijúcich na severe pásma vyzval na evakuáciu na juh.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet