Na hlavný obsah

Historický míľnik bratislavského letiska: Z hlavného mesta sa už dostanete aj do týchto exotických destinácií

Ide o historický míľnik bratislavského letiska.

Historický míľnik bratislavského letiska: Z hlavného mesta sa už dostanete aj do týchto exotických destinácií
Cestujúci prichádzajú na Letisko M.R. Štefánika v Bratislave. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Z Bratislavy už budeme môcť lietať aj do exotických destinácií ako je Kuba, Dominikánska republika a Vietnam. Z Letiska M. R. Štefánika sa od stredy (25. 10.) lieta Airbusom A350-900 španielskej spoločnosti World2Fly.

Slovákom sa tak sprístupnili destinácie, ktoré boli doposiaľ dostupné iba z okolitých štátov s nadväzujúcimi prestupmi. Ide historicky o prvé pravidelné spojenia lietadlom nasadzovaným na diaľkové lety z bratislavského letiska.

Lietať sa bude 3-krát týždenne a to v utorok (Kuba), v stredu (Dominikánska republika) a vo štvrtok (Vietnam). Cieľovými dovolenkovými destináciami sú kubánska Santa Clara, dominikánska Punta Cana a vietnamský ostrov Phu Quoc.

„Zavedenie sériových charterových letov ponúka Slovákom pohodlné a rýchlejšie spojenie, ako z okolitých krajín. Do Dominikánskej republiky sa z Bratislavy dostanete za približne 13 hodín, vrátane medzipristátia v Prahe, čo je podstatne menej ako z Viedne a následným prestupom vo Frankfurte,“ uvádza Alica Šipošová, hovorkyňa Kartago tours.

Bratislavské letisko rozširuje ponuku

Absolútnou novinkou na poli exotických dovoleniek je vietnamský ostrov Phu Quoc. „Najväčší z vietnamských ostrovov doposiaľ nie je dotknutý masovým turizmom, ponúka biele pláže, množstvo atrakcií a vysokú kvalitu služieb. Let z Bratislavy trvá 13 hodín,“ dodáva hovorca CK Fischer Jan Bezděk.

„Zahájenie diaľkových letov znamená pre letisko historický míľnik. Otvárajú sa tak dvere aj ďalším interkontinentálnym destináciám. Slováci tak majú možnosť letieť do exotických krajín nielen z okolitých štátov, ale aj priamo z Bratislavy. S mojimi kolegami máme za sebou náročnú prípravu na prevádzku takýchto lietadiel, ktorá zahrnovala vypracovanie nových bezpečnostných postupov či úpravu letiskovej infraštruktúry. Týmto sa chcem poďakovať celému letiskovému tímu, ktorý sa na tejto príprave podieľal,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ letiska Dušan Keketi.

Lietadlo typu Airbus A350-900 španielskej spoločnosti World2Fly má kapacitu 432 pasažierov. Lietadlá odlietajú z Bratislavy do Prahy na dotankovanie, kde zároveň dostúpia ďalší pasažieri, a následne sa pokračuje do cieľovej destinácie.

Dopyt po exotických dovolenkách s odletmi z Bratislavy je mimoriadne vysoký. Dovolenkové pobyty sa realizujú na 7 alebo 14 nocí. Okrem štandardných pobytových balíčkov sú na predaj aj samostatné letenky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko