Na hlavný obsah

Dílerkám z Trnavy a Hlohovca hrozí 15 rokov väzenia: V ponuke mali prevažne metamfetamín a marihuanu

Ide o ženy vo veku 26 a 33 rokov.

Dílerkám z Trnavy a Hlohovca hrozí 15 rokov väzenia: V ponuke mali prevažne metamfetamín a marihuanu
Hlohovčanke pri domovej prehliadke zaistili plastové vrecká a zatavené injekčné striekačky s bielou kryštalickou látkou. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Trest odňatia slobody v rozmedzí od desať do 15 rokov hrozí 26-ročnej Trnavčanke a 33-ročnej Hlohovčanke, ktoré mali predávať drogy. Obe čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom polícia.

Trnavčanku polícia zadržala na trnavskom sídlisku Linčianska. Vyšetrovateľ ju obvinil na základe dôkazov, ktoré získal najmä od osôb, ktoré si od nej mali drogy kupovať. „V ponuke mala prevažne metamfetamín a marihuanu, ktoré predávala najmä v Trnave a okolí,“ spresnila krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Hlohovčanke pri domovej prehliadke zaistili plastové vrecká a zatavené injekčné striekačky s bielou kryštalickou látkou. Expertíza podľa Antalovej potvrdila, že ide o metamfetamín, ktorý mala predávať v Hlohovci a okolí najmenej šiestim ďalším osobám.

„Z dôvodu obavy, že by v trestnej činnosti mohli ženy pokračovať, podal vyšetrovateľ návrh na ich väzobné stíhanie. Sudca preskúmal dôvody väzby a rozhodol o ich väzobnom stíhaní,“ doplnila hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny