Na hlavný obsah

Drogy namiesto tričiek, suvenírov či detských hračiek. Košickí colníci preverujú podozrivú poštu

Colníci našli amfetamín aj pol kila zelenej rastlinnej sušiny.

Drogy namiesto tričiek, suvenírov či detských hračiek. Košickí colníci preverujú podozrivú poštu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Príslušníci Colného úradu (CÚ) Košice fyzicky preverujú obsah podozrivých poštových zásielok prichádzajúcich z tretích krajín. Od začiatku roka takto odhalili deväť zásielok, ktoré namiesto legálne deklarovaného tovaru, ako napríklad tričká, suveníry alebo detské hračky, ukrývali omamné a psychotropné látky. V utorok (17.10.) o tom informovala hovorkyňa CÚ Košice Katarína Daňková.

Colníci v uplynulých dňoch zaistili dve zásielky obsahujúce drogy. „V prvom balíku, ktorý prišiel na košickú poštu z Veľkej Británie, sa mal podľa predložených dokladov nachádzať ‚suvenír‘. No namiesto suveníru bol po jeho otvorení nájdený priesvitný obal s hnedou kryštalickou látkou. Na mieste vykonaný narkotest potvrdil, že vzorka obsahuje okrem iného aj amfetamín, metamfetamín a extázu,“ uviedla hovorkyňa.

Príslušníkom finančnej správy sa nepozdávala ani ďalšia zásielka smerujúca z Ázie na Slovensko. Odosielateľ papierovo deklaroval zaslanie bavlnených textilných tašiek. Balík po kontrole obsahoval tri bavlnené tašky, ale v dvoch z nich sa nachádzalo viac ako pol kila zelenej rastlinnej sušiny.

„Zásielky určené pre adresátov v Košickom a Prešovskom kraji príslušníci finančnej správy zadržali a v súčinnosti s Kriminálnym úradom finančnej správy odovzdali na ďalšie konanie Policajnému zboru podľa ich miestnej príslušnosti,“ doplnila Daňková. Obe zásielky sú predmetom trestného konania. V prešovskom prípade bolo voči páchateľovi vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu drogovej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny