Na hlavný obsah

Dopravná situácia medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou sa nezlepšuje, ľudia čakajú v kolónach aj hodiny

Prvá vrstva asfaltu by mala byť položená do konca roka.

Dopravná situácia medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou sa nezlepšuje, ľudia čakajú v kolónach aj hodiny
Dopravná situácia na ceste medzi Banskou Bystricou a Breznom. Foto: RTVS

Dopravná situácia medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou sa stále nezlepšuje. Vodiči sa musia v rannej a poobednej špičke pripraviť na zdržanie.

Situácia je stále veľmi kritická. V stredu (18. 10.) večer ju komplikovala aj dopravná nehoda, ktorá sa stala pri obci Lučatín. Zrazili sa tam tri osobné autá. Práve v tomto úseku dopravu počas dňa regulujú cestári. V noci sú prejazdné oba jazdné pruhy.

Dopravnú situáciu medzi Banskou Bystricou a Breznom monitoroval redaktor RTVS Martin Do:

Na druhom úseku pred Podbrezovou sa tvorili väčšie kolóny. Vodiči môžu prechádzať cez deň aj v noci len cez jeden jazdný pruh. Dopravu v noci riadia prenosné semafory. Slovenská správa ciest opravuje vozovku na zhruba desaťkilometrovom úseku. Opravujú sa tu aj mosty.

Napriek tomu, že ide o pomerne krátky úsek, doprava tu v ranných a popoludňajších hodinách kolabuje prakticky od septembra. Niektoré dni si vodiči v kolóne na ceste medzi Banskou Bystricou a Breznom postáli tri až štyri hodiny, pretože ide o pomerne frekventovaný úsek.

Podľa informácii Slovenskej správy ciest by mala byť doprava obmedzená len dočasne. Minimálne prvá vrstva asfaltu by mala byť položená do konca roka.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny