Na hlavný obsah

Ministerka Šimkovičová si chce predvolať herca Kostelného. Tvrdí, že ju počas divadelného predstavenia šikanoval

Ministerka sa chce rozprávať aj s riaditeľom SND.

Ministerka Šimkovičová si chce predvolať herca Kostelného. Tvrdí, že ju počas divadelného predstavenia šikanoval
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (vľavo) a herec Ľuboš Kostelný (vpravo). Foto: TASR/koláž RTVS

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) si chce predvolať herca Ľuboša Kostelného a riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) Mateja Drličku. Uviedla, že počas divadelného predstavenia sa stala obeťou šikany, informoval o tom portál aktuality.sk.

Šimkovičová o svojom zámere predvolať si Kostelného a Drličku hovorila v dezinformačnom rádiu Infovojna. Vystupovala tam spolu s generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva kultúry Lukášom Machalom.

„Počas predstavenia kričal Kostelný v jeho postave homosexuála do mikrofónu, že nenávidí Martinu Simkovicu, nedopovedal to teda celé. Tak ja sa pýtam a budem sa pýtať aj pána riaditeľa, aj tohto konkrétneho herca, keďže je platený z peňazí štátnych, lebo je zamestnaný v štátnej inštitúcii a hrá tam, že či je to v súlade s demokraciou,“ povedala Šimkovičová.

K incidentu malo dôjsť počas predstavenia Sme v pohode, kde hrá Kostelný postavu homosexuála.

Herec sa podľa Aktualít ku kauze odmietol vyjadriť, povedal len, že sa nechce miešať do neprístojných hier. „Slovenské národné divadlo komunikuje so svojím zriaďovateľom štandardným spôsobom. Nedisponujeme žiadnymi informáciami ohľadom spomínanej komunikácie ani potenciálne rušivej časti inscenácie,“ reagovala pre Aktuality hovorkyňa SND Jana Alexová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko