Na hlavný obsah

Egyptské letovisko zasiahla raketa. Poškodila bytovku, hlásia najmenej päť zranených

Súvisela s izraelsko-palestínskym konfliktom, tvrdia tamojšie úrady.

Na územie egyptského letoviska Taba dopadla v piatok (27. 10.) ráno raketa, pričom spôsobila zranenie najmenej piatim ľuďom a poškodila bytový dom. S odvolaním sa na egyptskú televíziu o tom informovala agentúra AFP.

Podľa panarabskej televízie al-Arabíja zásah dostalo zdravotné stredisko v Tabe ležiacej neďaleko izraelských hraníc.

Egyptské médiá dodali, že izraelská armáda medzičasom uviedla, že vie o bezpečnostnom incidente v tejto oblasti. Armáda doplnila, že incident sa odohral „mimo našej hranice“.

Nateraz sa nevie, či incident s raketou súvisí s vojnou, ktorá sa medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas odohráva v palestínskom pásme Gazy už 20 dní – od vpádu palestínskych kománd na územie Izraela. Egyptské úrady však tvrdia, že strela súvisí s izraelsko-palestínskym konfliktom.

Egypt zohráva v tomto konflikte kľúčovú úlohu – okrem iného aj pre to, že jeho hraničný priechod Rafah s pásmom Gazy je jediným vstupným bodom na toto palestínske územie, ktorý Izrael nekontroluje a cez ktorý je možné prepravovať humanitárnu pomoc.

Taba, turistami vyhľadávané letovisko pri Červenom mori, sa nachádza sa priamo oproti izraelskému prístavnému mestu Ejlat. To leží od mesta Gaza viac ako 350 kilometrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet