Na hlavný obsah

M. Kollár si plánuje dať od politiky pauzu, Demokrati podľa neho však nekončia

Nad volebným výsledkom vyjadril sklamanie.

M. Kollár si plánuje dať od politiky pauzu, Demokrati podľa neho však nekončia
Na snímke podpredseda mimoparlamentnej strany Demokrati Miroslav Kollár. Foto: TASR/Jakub Kotian

Podpredseda strany Demokrati Miroslav Kollár vyjadril sklamanie nad výsledkom volieb. Avizoval, že sa na istý čas plánuje stiahnuť z pôsobenia v politike. V pondelok (9. 10.) to uviedol v relácii Rádia Slovensko Otvorene s Annou Vargovou.

Strana expremiéra Eduarda Hegera zostala pred bránami parlamentu so ziskom necelých troch percent hlasov (2,93 percenta). V súčasnosti strana nerieši personálne zmeny, ale práve výsledok volieb.

Aj napriek tomu, že strana nemá nárok na získanie štátneho príspevku za voľby, M. Kollár tvrdí, že sa so záväzkami bude vedieť subjekt vyrovnať sám.

„Drvivú väčšinu kampane sme financovali jednak ešte z toho pôvodného štátneho príspevku strany Spolu a z darov, a tie pôžičky od súkromných osôb – neťaháme pred sebou státisícové záväzky,“ priblížil Kollár.

Čo sa týka budúcnosti strany Spolu, ktorá sa s Demokratmi zlúčila, podľa Kollára o jej budúcnosti na jeseň rozhodne snem strany. Avšak to, kto z jej členov bude mať vôľu pokračovať, je nejasné. Spolu s niekoľkými ďalšími kolegami zložil ku dňu konania snemu svoju funkciu a od politiky si plánuje dať pauzu.

„Za mňa tých deväť rokov v politike je v tejto chvíli aj v kontexte volebného výsledku dosť na to, aby som si vzal taký politický sabatikal. Avizoval som aj kolegom, že sa na sneme nebudem uchádzať o žiadnu funkciu,“ uviedol.

Na margo budúcnosti samotnej strany Demokrati dodal, že „nikam neodchádzajú“. Stále si podľa neho zachovajú ambíciu vstupovať do verejného priestoru. Do akej miery sa však bude strana môcť zapájať bude podľa Kollára podmienené zložením budúcej vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko