Na hlavný obsah

Menej parkovacích miest a viac nespokojných ľudí. Trnavčania bojujú proti novej parkovacej politike

Potrebujú podpisy najmenej 30 percent oprávnených voličov.

Menej parkovacích miest a viac nespokojných ľudí. Trnavčania bojujú proti novej parkovacej politike
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Po dvoch rokoch regulácie parkovania má Trnava 37 parkovacích zón, menej parkovacích miest a viac nespokojných rezidentov. Petíciu, ktorá žiada zrušenie parkovacej politiky mesta, podpísalo za necelých päť týždňov viac ako 25-tisíc ľudí.

Mesto finančne zvýhodňuje rezidentov s trvalým pobytom a prihláseným autom. Problémom je však parkovanie služobným autom či rodinnej návštevy.

„Regulácia parkovania funguje. Potvrdzujú to dáta, ktoré kontinuálne zbierame. Takisto aj skúsenosti rezidentov mesta. Zrušenie regulácie parkovania by bolo jednoznačne na úkor Trnavčanov. Znamenalo by to zhoršenie dopravnej situácie a opätovne plné sídliská, tak ako sme boli zvyknutí z rokov pred reguláciou,“ povedala hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

Situáciu s parkovaním v Trnave monitoroval redaktor RTVS Vlado Hulík:

Na platnosť petície treba podpis najmenej 30 percent oprávnených voličov. Iniciátori petície zbierali podpisy aj od občanov okolitých obcí. Tie však do celkového počtu nemôžu zarátať.

„Trnava je okresné a krajské mesto. Sami ľudia si vyžiadali vlastný podpisový hárok a veľmi radi sa prišli podpísať nielen počas jarmoku, ale viackrát si brali hárky aj domov,“ vysvetlil predseda petičného výboru Rudolf Krajčovič.

„Ďalším krokom bude preskúmanie, či petícia spĺňa všetky náležitosti v zmysle platnej legislatívy,“ dodala hovorkyňa Trnavy. Kedy a či sa vôbec v Trnave uskutoční referendum, je v rukách poslancov mestského zastupiteľstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny