Na hlavný obsah

Migranti na srbsko-maďarskej hranici sa medzi sebou strieľali. Zomreli traja ľudia

Streľba sa udiala pri meste Horgoš.

Migranti na srbsko-maďarskej hranici sa medzi sebou strieľali. Zomreli traja ľudia
Ilustračná snímka - Migranti na slovensko-poľskej hranici. Foto: RTVS

Pri streľbe medzi migrantmi na srbskej strane hranice s Maďarskom zomreli traja ľudia, jeden sa vážne zranil. Podľa srbskej štátnej televízie RTS to uviedla polícia.

Streľba sa odohrala pri meste Horgoš blízko hranice, ktorú sa snažia migranti prekročiť, aby sa dostali do Európskej únie a do schengenského priestoru voľného pohybu osôb. Dôvody streľby sa vyšetrujú.

Streľba sa stala mimo zástavby, pri opustenej poľnohospodárskej usadlosti, na mieste zasahovalo veľké množstvo policajtov. Podľa stanice RTS streľba vyvolala obavy medzi miestnymi obyvateľmi.

Srbské mesto Horgoš sa nachádza pri hranici s Maďarskom. Na srbskom území sa zdržiavajú tisíce migrantov, ktorí sa snažia prekročiť hranicu pri ceste do EÚ a schengenského priestoru. Maďarsko zvýšilo kontrolu hranice a postavilo tam plot.

Srbská polícia podľa agentúry AP v oblasti opakovane vykonávala razie. Pri nich pozatýkala ľudí, ktorých podozrieva z prevádzačstva, a zabavila tiež zbrane.

Srbsko-maďarská hranica leží na takzvanej západobalkánskej trase. Na nej v septembri polícia a úrady zadržali približne 19 000 ľudí, uviedla unijná pohraničná agentúra Frontex. Kvôli nárastu počtu migrantov niektoré stredoeurópske štáty obnovili kontroly na svojich hraniciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet