Na hlavný obsah

Motivačný program na redukciu zamestnancov firmy U.S. Steel Košice využilo viac ako 200 ľudí

Niektorí odídu až po splnení úloh, ktoré majú dokončiť.

Motivačný program na redukciu zamestnancov firmy U.S. Steel Košice využilo viac ako 200 ľudí
Oceliarne U. S. Steel v Košiciach. Foto: RTVS

Septembrový motivačný program na ukončenie pracovného pomeru v košických oceliarňach U. S. Steel využilo viac ako 200 zamestnancov.

Uviedol to hovorca firmy Ján Bača s tým, že niektorí odídu až po splnení úloh, ktoré majú dokončiť. Počet zamestnancov hutníckej fabriky sa tak zníži na 8000.

Do motivačného programu na ukončenie pracovného pomeru u časti zamestnancov sa na základe dodatku ku platnej kolektívnej zmluve mohli pracovníci zapojiť od 7. do 14. septembra.

Pri splnení viacerých podmienok zahŕňal možnosť skončiť pracovný pomer dohodou a vyplatenie jednorazovej mzdy za dlhodobý výkon v závislosti od počtu odpracovaných rokov. Jej maximálnu výšku stanovili na 15-násobok priemerného mesačného zárobku. Podmienkou pre uplatnenie dodatku bolo zrušenie pracovného miesta.

Motivačný program na redukciu počtu zamestnancov mal hutnícky podnik aj pred rokom, keď z fabriky odišlo s odstupným viac ako 600 pracovníkov. Počet zamestnancov vtedy klesol približne na 8300.

V rokoch 2019 až 2021 po podobných programoch opustilo spoločnosť okolo 2200 ľudí, pričom im spoločnosť vyplatila celkovo takmer 50 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika