Na hlavný obsah

Niké liga: Trenčania sa udržali na čele, v Žiline videli diváci gólové hody

Dno tabuľky patrí aj naďalej Michalovciam.

Niké liga: Trenčania sa udržali na čele, v Žiline videli diváci gólové hody
Na snímke hráč Spartaka Michal Ďuriš sa teší po góle počas zápasu 9. kola Niké ligy medzi FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava. Foto: TASR

Futbalisti AS Trenčín sa aj po 9. kole udržali na čele Niké ligy. V sobotňajšom (30. 9.) zápase vyhrali nad Banskou Bystricou 1:0 a s 22 bodmi vedú o tri pred Podbrezovou, ktorá triumfovala v nedeľu nad desiatymi Košicami 5:3.

Na treťom mieste nasleduje 18-bodová Žilina, ktorá zaznamenala v sobotu (30. 9.) triumf 5:3 nad deviatou Skalicou. V tabuľke sa posunula na úkor Bystrice – tú preskočil po víťazstve 3:0 v Zlatých Moravciach aj Slovan. Jeho nedeľňajšiemu (1. 10.) súperovi patrí predposledná jedenásta priečka.

Trnava vyhrala 1:0 v Dunajskej Strede a zvládla tak priamy súboj o šieste miesto. Prvý bod po šiestich zápasoch získali posledné Michalovce, v sobotu remizovali 0:0 v Ružomberku, ktorému patrí ôsme miesto.

Slovan s najpresvedčivejším víťazstvom v ročníku

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v nedeľňajšom (1. 10.) zápase 9. kola Niké Ligy na pôde Zlatých Moraviec 3:0. V tabuľke im tak patrí štvrté miesto s jednobodovou stratou na tretiu Žilinu, ktorá odohrala o zápas viac. Zlaté Moravce sú na predposlednom jedenástom mieste s rovnakým počtom bodov ako posledné Michalovce, ktoré odohrali o jeden duel menej.

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)    

Góly: 47. a 75. Tolič, 2. Zmrhal. ŽK: Balaj (ViOn). Rozhodoval: Glova, diváci: 3853

Zlaté Moravce: Slávik – Čonka (63. Tumma), Čerepkai (76. Švec), Nsumoh (76. Mijič), Duga – Moško, Mondek, Suľa (76. Weir), Nagy (57. Majdan), Balaj – Gono

Slovan: Trnovský – Zmrhal, Križan, Kaľia, Pauschek – Kankava (79. Marcelli), Vojtko (60. Weiss), Lichý, Tolič (79. Abubakari), Sharani (69. Kucka) – Strelec (60. Barseghjan)

Skóre nedeľňajšieho (1. 10.) stretnutia otvoril hneď v druhej minúte Jaromír Zmhral, ďalší gól zo šatne pridal Marko Tolič, ktorý v 75. minúte upravil aj na konečných 3:0. Tréner domácich Vladimír Cifranič reagoval trojitým striedaním, no hostia si náskok udržali a zaznamenali piaty triumf v sezóne. Ich súper je zatiaľ bez víťazstva.

Krajské derby korisťou Trnavy

Futbalisti DAC Dunajská Streda prehrali v 9. kole Niké ligy so Spartakom Trnava 0:1. O jediný gól sa v krajskom derby postaral Michal Ďuriš, ktorý skóroval v treťom zápase za sebou.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gól: 52. M. Ďuriš, ŽK: Kaša, Dimun, Goure – Šulek, Zeljković. Rozhodovali: Ziemba – Bednár, Štofik, 7646 divákov

FC DAC: Popović – Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana (80. Brunetti)– Káčer (80.Herc), Dimun, Čermák (16. Ramadan)–Trusa (80. Barišić), Goure, Gavrić (86. Niarchos)

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša – Zeljković – Šulek, Bernát (81. Procházka), Mikovič–Ofori Ú88. RistovskiŰ, M. Ďuriš (76. Paur), Daniel (76. Azango)

Košice so štvrtou prehrou v rade

Futbalisti Podbrezovej vyhrali v nedeľňajšom (1. 10.) zápase deviateho kola Niké ligy nad Košicami 5:3. V tabuľke im tak patrí druhé miesto s jednobodovým náskokom pred Žilinou. Nováčik z Košíc je desiaty a zaznamenal štvrtú prehru za sebou.

FK Železiarne Podbrezová – FC Košice 5:3 (2:1)

Góly: 27. a 36. Blahút, 85. Špyrka (z 11 m), 87. Okunola, 90.+1. Assinor – 13. Lačný, 54. Faško, 64. Gallovič. ŽK: Qose, Liener, Mizerák (všetci Kočice) Rozhodovali: Ruc – Ferenc, Roszbeck

Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (68. Špyrka), Grešák – Kováčik, Bajo (76. Ďatko), Paraj, Blahút (76. Okunola) – Galčík (68. Sanusi), Kabongo (68. Kuzma), Assinor

Košice: Putnocký – Jakubko (46. Jonec), Greššák, Šindelář – Fabiš, Golikov, Qose (46. Gallovič), Mizerák – Faško, Lačný (74. Sagna), Anane (46. Liener )

Skóre zápasu otvorili hostia, no do prestávky prehrávali o gól a tréner Anton Šoltis siahol k trojitému striedaniu. Domáci prehrávali ešte päť minút pred koncom riadneho hracieho času s nováčikom o gól, no podaril sa im dokonalý obrat.

Po premenenej penalte Jozefa Špyrku vsietil víťazný gól ďalší striedajúci hráč Lekan Okunola a triumf zavŕšil presným zásahom Mark Assinor.

V Ružomberku gól nepadol

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v 9. kole Niké ligy s MFK Zemplín Michalovce 0:0. V zápase slabej úrovne bolo minimum šancí, pričom ani jedna z kategórie vyložených.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 0:0

Rozhodovali: Kráľovič – Čajka, Bobko, bez kariet, 1120 divákov

Ružomberok: Krajčírik – Malý, Gabriel, Selecký – Luterán, Lavrinčík, Zsigmund (79. Múdry) – Gerec (79. Boďa), Chrien (60. Domonkos), Šefčík (79. Tučný) – Hladík (60. Chobot).

Michalovce: Száraz – Magda, Jeřábek, Volanakis, Bahi – Žofčák (70. Danko), Bednár (46. Shimamura) Karasjuk – van Kesel (81. Šimko), Pavúk (70. Vaško), Marcin.

Trenčín pokračuje vo víťaznom ťažení

Futbalisti AS Trenčín triumfovali v sobotňajšom (30. 9.) zápase 9. kola Niké ligy doma nad MFK Dukla Banská Bystrica 1:0. Zvíťazili v štvrtom stretnutí za sebou a upevnili si tak pozíciu lídra tabuľky, na konte majú 22 bodov. Hostia majú po deviatich dueloch pätnásť bodov a patrí im priebežné 4. miesto.

AS Trenčín – MFK Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)

Gól: 62. Kupusovič. Rozhodcovia: Micheľ – Pozor, Halíček, ŽK: Gong – Migaľa, Godál, Rymarenko.

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Stojsavljevič, Bondarenko, Kozlovský – Ibrahim, Bariš – Soares (90.+2 Demitra), Gajdoš (79. Hollý), Gong (85. Sunday) – Kupusovič (84. Akila)

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa (57. Pišoja), Uhrinčať, Godál, Willwéber, Záhumenský – Rymarenko, Richtárech (75. Ľupták), Hlinka – Arevalo (56. Považanec), Polievka

Trenčania od prvých minút potvrdzovali výbornú formu z úvodu sezóny. Samuel Kozlovský vystrelil z väčšej vzdialenosti, no brankár Matúš Hruška jeho pokus zneškodnil. Domáci sa snažili otvoriť skóre duelu, ale Rahim Ibrahim a Matúš Kmeť nedokázali využiť svoje šance.

Mužstvo Iliju Stolicu pokračovalo v ofenzívnom výkone aj v druhom polčase a v 62. minúte sa presadil Njegoš Kupusovič. Domáci si jednogólový náskok postrážili do konca duelu.

Pod Dubňom gólová prestrelka

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatkovej (29. 9.) „prestrelke“ 9. kola Niké ligy nad MFK Skalica 5:3 a posunuli sa na druhé miesto v tabuľke o bod za Trenčín. Ich súperi však odohrajú svoje stretnutia cez víkend. Skalica prehral tretí duel po sebe.

MŠK Žilina – MFK Skalica 5:3 (2:0)

Góly: 12., 60. Ďuriš, 18. Essomba, 83. Addo, 90+3. M. Sauer – 50. Smékal, 62. Matejov, 75. Yao. ŽK: Mášik. Rozhodovali: Kružliak – Poláček, Hrmo. Diváci: 1321.

Žilina: Belko – Leitner, Minárik, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi (90+2. Stojčevski), Adang (63. M. Sauer), D. Javorček (46. Bari) – Essomba (63. Iľko), Jambor (70. Addo), Ďuriš

Skalica: Junas – A. Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan – Matejov (67. Gaži), Mášik (81. Černek), Nagy, Yao – Vlasko (86. Morong) – Smékal (67. Špehar)


V zápase dvoch diametrálne rozdielnych polčasov privítala Žilina na domácom trávniku Skalicu. Domáci hrali od úvodu mimoriadne ofenzívne, v 12. minúte otvoril skóre zápasu Dávid Ďuriš, aby o šesť minút neskôr zvýšil vedenie MŠK na 2:0 Essomba.

Žilina pokračovala v nápore, ale skvelý Martin Junas likvidoval jednu šancu „šošonov“ za druhou. Do druhého polčasu nastúpili Skaličania ako vymenení, začali sa viac tlačiť do útoku a Žilina kopila chyby v defenzíve. Na gól skalického Smékala ešte odpovedala Žilina zásahom Ďuriša, ale následne hostia gólmi Matejova a Yaa vyrovnala na 3:3.

O zisku troch bodov pre MŠK rozhodol v 83. minúte striedajúci Henry Addo, ktorý sa do hry vrátil po zranení a pred zápasom si prevzal ocenenie za Hráča mesiaca. Záhoráci vrhli všetky sily do útoku, ale na vyrovnanie to už nestačilo. Naopak, Žilina útočila do otvorenej obrany a skóre zápasu tak v nadstavenom čase uzavrel krásnou strelou striedajúci Mário Sauer.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport