Na hlavný obsah

Novým predsedom parlamentu sa stal Peter Pellegrini, poslanci ho zvolili v tajnom hlasovaní

Nahradil Borisa Kollára zo Sme rodina.

Novým predsedom parlamentu sa stal Peter Pellegrini, poslanci ho zvolili v tajnom hlasovaní
Peter Pellegrini (Hlas-SD) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Foto: TASR/Jakub Kotian

Poslanci Národnej rady SR zvolili v tajnom hlasovaní nového predsedu parlamentu. Stal sa ním predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Za jeho zvolenie hlasovalo 131 poslancov, proti bolo 11 z nich. Pellegrini, ktorý sa stal druhým najvyšším ústavným činiteľom, nahradil vo funkcii šéfa NR SR Borisa Kollára zo Sme rodina.

Kollár odovzdal Pellegrinimu vedenie ustanovujúcej schôdze a Národnej rady SR. Pellegrini mu poďakoval za korektnú spoluprácu v minulom volebnom období. Potom sa postavil pred plénum a predniesol svoj prvý prejav z postu šéfa parlamentu.

Poďakoval sa poslancom, ktorí ho do funkcie zvolili. Vyzval parlament prispieť k vyššej politickej kultúre na Slovensku. Želá si, aby NR SR bola radou, ktorá myslí na celý národ, nielen na jeho časť, a takou, za ktorú sa národ nemusí hanbiť.

Chce, aby poslanci vykročili do nového volebného obdobia so základným politickým konsenzom, a to tým, že prišli pomôcť ľuďom. Zaželal každému poslancovi čo najlepšie osobné rozhodnutie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko