Na hlavný obsah

Polovica Trnavy zostala bez vody, zatvorené zostali úrady i školy. Mohla za to rekonštrukcia hlavného privádzača

Vodu pre nemocnicu však zabezpečili.

Polovica Trnavy zostala bez vody, zatvorené zostali úrady i školy. Mohla za to rekonštrukcia hlavného privádzača
Odstávka vody v Trnave súvisela s výmenou hlavného privádzača. Foto: RTVS

Takmer polovica Trnavy bola v stredu (4. 10.) bez pitnej vody. Odstavili ju, pretože tam rekonštruujú jeden z dvoch hlavných privádzačov. Výmena armatúry zasiahla aj obce Zvončín, Suchá nad Parnou a Košolná. V meste zatvorila mnohé úrady, inštitúcie a školy.

„Materské školy a základné školy, ktoré sú v pôsobnosti mesta, sme boli nútení zavrieť alebo im dať riaditeľské voľno,“ uviedla Nikoleta Bednáriková z odboru komunikácie Mestského úrady Trnava.

Vodári museli najprv celý systém vypustiť. Krátko po desiatej poklesol tlak v potrubiach natoľko, že sa mohla začať výmena armatúr na jednom z dvoch hlavných privádzačov pitnej vody do Trnavy.

Výmene hlavných privádzačov vody v Trnave a s ňou súvisiacej celodennej odstávke vody sa v reportáži venoval redaktor RTVS Vladimír Hulík:

„Najväčšie vrásky nám robila fakultná nemocnica. Našťastie spoločnosti TAVOS sa to zatiaľ podarilo spraviť tak, že voda v nemocnici je a vyzerá to tak, že aj bude,“ uviedla Bednáriková.

„Áno, podarilo sa nám zokruhovať vodovodnú sieť v meste Trnava tak, že nemocnica nezostala bez vody,“ priblížila riaditeľka investičného rozvoja spoločnosti TAVOS Monika Očenášková. Výmena armatúr bude pokračovať aj v ďalších lokalitách.

„Čaká nás ešte jedna posledná odstávka v rámci tejto investičnej akcie, ktorá bude asi zhruba za tri týždne, v týždni od 23. do 26. októbra,“ dodala Očenášková.

Práce podľa našich informácií pokračujú v súlade s harmonogramom. Vo štvrtok (5. 10.) ráno by už mala pitná voda tiecť v celej Trnave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny