Na hlavný obsah

Tenista Polmans bol loptičku od hlavnej súťaže. Nezvládnutý nával hnevu mu však priniesol vylúčenie

Empajrovému rozhodcovi sa následne ospravedlnil.

Tenista Polmans bol loptičku od hlavnej súťaže. Nezvládnutý nával hnevu mu však priniesol vylúčenie
Na archívnej snímke austrálsky tenista Marc Polmans. Foto: SITA/AP

Austrálsky tenista Marc Polmans bol iba jednu loptičku od postupu do hlavnej súťaže dvojhry mužov na turnaji ATP v čínskom Šanghaji, napokon sa však s podujatí predčasne rozlúčil.

Jeho súper Talian Stefano Napolitano však nepostúpil ďalej prostredníctvom mečbalu a víťaznej loptičky. Dvadsaťšesťročný Austrálčan, ktorý sa narodil v Juhoafrickej republiky, totiž v návale hnevu zasiahol loptičkou empajrového rozhodcu, za čo si vyslúžil diskvalifikáciu a môže očakávať aj ďalší postih.

Polmans získal prvý set vo svoj prospech v skrátenej hre a do tajbrejku dospel aj druhý set. Austrálčan v ňom viedol 6:5 a pri podaní súpera mal šancu rozhodnúť, úder mu však nevyšiel a to ho poriadne rozčertilo.

Loptičku, ktorú pôvodne poslal do siete, napálil do tváre Bena Andersona, ktorý dohliadal na pravidlá. Rana pritom predtým len tesne minula podávača loptičiek.

Celú situáciu napokon vysvetlil aj prostredníctvom sociálnej siete. „Rozhodca Ben prijal ospravedlnenie za môj čin. Vie, že to neúmyselné a že som frustrovane v zápale momentu tresol loptou o rám. Obaja ideme ďalej. Bola to situácia, keď som bol pod veľkým tlakom. Mal som reagovať lepšie,“ napísal.

Podobné incidenty sú v profitenise zriedkavé, ale dejú sa. V nedávnej minulosti si diskvalifikáciu z rovnakého dôvodu vyslúžili napríklad Kanaďan Denis Shapovalov, Srb Novak Djokovič alebo Brit TIm Henman. Všetci loptičkou zasiahli rozhodcu alebo podávača loptičiek. Polmans sa ešte nikdy nedostal do hlavnej súťaže na turnaji ATP 1000, v rebríčku mu aktuálne patrí 140. priečka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport