Na hlavný obsah

UEFA odložila viacero zápasov v Izraeli vrátane kvalifikačného duelu o ME 2024 proti Švajčiarom

UEFA bude situáciu podrobne monitorovať.

UEFA odložila viacero zápasov v Izraeli vrátane kvalifikačného duelu o ME 2024 proti Švajčiarom
Na archívnej snímke izraelská futbalová reprezentácia. Foto: Facebook/Israel Football Association

Napätá vnútropolitická situácia v Izraeli má za následok odklad futbalových stretnutí pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA) naplánovaných na najbližšie dva týždne. Počas víkendu na izraelské územie vpadli militanti z palestínskej organizácie Hamas.

„Vo svetle aktuálnej bezpečnostnej situácie v Izraeli sa UEFA rozhodlo odložiť všetky zápasy naplánované v tejto krajine počas najbližších týždňov. Termíny dohrávok budú známe čoskoro,“ uviedla UEFA v stanovisku. Konať sa tak nebude ani na štvrtok naplánovaný zápas kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy medzi Izraelom a Švajčiarskom. Jeho dejiskom mal byť Tel Aviv.

„UEFA bude naďalej podrobne monitorovať situáciu a zostáva v kontakte so všetkými zainteresovanými tímami, aby mohla rozhodnúť o nových dátumoch a prípadných zmenách pre plánované zápasy,“ dodala únia.

V ohrození je aj súboje medzi domácim Kosovom a Izraelom rovnako v boji o Euro 2024, ktorý by sa mal konať v nedeľu 15. októbra. Únia si vyhradila ešte niekoľko dní, aby posúdila, či aj tento duel odloží.

V pôvodnom termíne sa neuskutočnia ani kvalifikačné stretnutia izraelskej „dvadsaťjednotky“. Tá mala bojovať o ME 2025 na Slovensku proti výberom Estónska a Nemecka. Zápasy sa mali hrať 12. resp. 17. októbra. UEFA tiež zrušila turnaj chlapcov do 17 rokov pre reprezentačné tímy z Izraela, Belgicka, Walesu a Gibraltáru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport