Na hlavný obsah

V egyptskom policajnom sídle vypukol požiar, zranili sa desiatky ľudí

Príčina požiaru nie je ešte známa.

V egyptskom policajnom sídle vypukol požiar, zranili sa desiatky ľudí
Na videosnímke stúpa dym stúpa počas požiaru, ktorý vypukol v budove policajného riaditeľstva v provincii Ismáílíja v oblasti Suezského kanála na severovýchode Egypta. Foto: TASR/AP

Obrovský požiar vypukol v pondelok (2. 10.) nadránom v policajnom sídle na severovýchode Egypta, zranenia utrpelo najmenej 38 ľudí, informovalo ministerstvo zdravotníctva. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Oheň pohltil viacposchodovú budovu polície v provincii Ismáílíja v oblasti Suezského kanála, uviedol hovorca ministerstva. Dvanásť zo zranených ošetrili na mieste a 26 previezli do nemocníc. Sedem zo zranených po ošetrení prepustili.

Zatiaľ nie je jasné, koľko policajtov sa v čase požiaru nachádzalo v budove. Videá šíriace sa na sociálnych sieťach zachytávali plamene a čierny dym valiaci sa z budovy. Príčina požiaru nie je ešte známa.

V Egypte sa bezpečnostné normy a protipožiarne prepisy kontrolujú nedostatočne a práve tomu sa pripisujú mnohé úmrtia. Minulý rok v auguste vypukol požiar v preplnenom kostole koptskej cirkvi v Káhire a vyžiadal si životy 41 veriacich.

V roku 2022 vypuklo v Egypte vyše 49 300 požiarov, ktoré viedli k smrti 203 ľudí a k zraneniam ďalších 855 osôb, uviedol egyptský štatistický úrad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet