Na hlavný obsah

V Trnave napadla skupina výtržníkov dvoch tureckých fanúšikov Fenerbahce Istanbul

FC Spartak Trnava hrá v Európskej konferenčnej lige proti tureckému tímu.

Skupina výtržníkov napadla v Trnave dvoch tureckých fanúšikov Fenerbahce Istanbul. Incident sa stal v stredu (4. 10.) v nočných hodinách pred hotelom neďaleko námestia, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Hostí ubytovaných v hoteli napadla skupina maskovaných osôb. Fanúšikovi futbalového klubu Fenerbahce mali násilím strhnúť klubovú bundu a druhý ju z obavy z napadnutia dobrovoľne vydal.

Na mieste zasahovali hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktoré krátko po incidente zadržali skupinu piatich osôb. V ich tesnej blízkosti sa nachádzala jedna klubová bunda s dokladmi, skonštatovala Linkešová.

Osoby vo veku 17, 19, 20, 22 a 31 rokov hliadky predviedli pred vyšetrovateľa, ktorý skutok preveruje s podozrením na násilný trestný čin lúpeže. K zraneniu cudzincov pri útoku nedošlo.

Polícia na základe rozhodnutia organizátora, ktorý označil štvrtkové (5. 10.) futbalové stretnutie za rizikové, posilnila o stovky policajtov výkon služby v meste Trnava.

Z dôvodu zabezpečenia verejného poriadku na nevyhnutne potrebný čas uzavrie Kollárovu ulicu v križovatke si Žarnovou ulicou. Zátarasy osadia podľa vývoja bezpečnostnej situácie, najskôr od 14.00 h.

Polícia zároveň žiada, fanúšikov najmä trnavského klubu, aby sa zdržali nešportového správania nielen v samotnom meste, ale aj počas futbalového zápasu, a rešpektovali pokyny polície.

Polícia zároveň upozorňuje, že zápas označili ako rizikový, preto sa tresty pre výtržníkov zvyšujú na dvojnásobok. Maximálna výška je tisíc eur v blokovom konaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny