Na hlavný obsah

Vládny špeciál absolvoval druhý repatriačný let z Izraela. Dopravil ďalších slovenských turistov a pútnikov

Lietadlo ministerstva vnútra už pristálo na bratislavskom letisku.

Vládny špeciál absolvoval druhý repatriačný let z Izraela. Dopravil ďalších slovenských turistov a pútnikov
Na snímke vládny špeciál, ktorý priletel so slovenskými občanmi z Izraela. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vládny špeciál priviezol vo štvrtok z Izraela druhú skupinu slovenských občanov. Lietadlo ministerstva vnútra už pristálo na bratislavskom letisku, vrátilo sa v ňom z Tel Avivu približne deväťdesiat turistov a pútnikov.

Tí sa nemali ako dostať domov vzhľadom na zhoršenú bezpečnostnú situáciu a zrušenie viacerých letov z Izraela.

Majiteľ a konateľ cestovnej kancelárie Awertour Vladimír Maštrla potvrdil, že druhým repatriačným letom prišla z Izraela druhá skupina účastníkov zájazdu.

„V stredu sa vrátilo 25 pútnikov. Boli tam ľudia, ktorí čakali už od soboty. Jedna skupina mala letieť v utorok večer, ďalšie dve skupiny mali letieť v stredu do Piešťan,“ uviedol Maštrla.

Izraelský dopravca lety z Tel Avivu do Piešťan a späť však zrušil. V Izraeli ešte ostalo tridsať turistov uvedenej cestovnej kancelárie, tí sa vrátia v piatok tretím špeciálnym letom.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí už skôr sprísnilo cestovné odporúčanie pre Izrael na 3. stupeň – teda necestovať. Vyzvalo občanov Slovenska, aby do Izraela necestovali. Popri zvýšenom bezpečnostnom riziku sú stále výrazné obmedzenia a výpadky komerčnej leteckej prepravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko