Na hlavný obsah

Výtržníci napadli vodiča linkového autobusu. Teraz hrozí, že dopravu do dediny úplne zrušia

Vodič leží s úrazom hlavy v nemocnici.

Výtržníci napadli vodiča linkového autobusu. Teraz hrozí, že dopravu do dediny úplne zrušia
Dvaja výtržníci dobili vodiča linkového autobusu počas vydávania lístkov. Foto: RTVS

Napadli vodiča autobusu, teraz hrozí, že pre tento incident doprava do dediny prestane jazdiť úplne. Dvaja výtržníci dobili vodiča linkového autobusu počas vydávania lístkov na autobusovej stanici v Poprade. Ten leží s úrazom hlavy v nemocnici. Výtržníci z Vikartoviec poriadne zavarili nielen sebe, ale dostali do nezávideniahodnej situácie aj celú dedinu.

K útoku došlo na nástupišti popradskej stanice v linkovom autobuse v smere do obce Vikartovce. Vodič aj svedkovia opísali, ako dvojica výtržníkov najskôr slovne útočila pri kupovaní lístkov, neskôr vodiča zozadu napadli aj fyzicky.

„No a potom už padali údery do hlavy, do oblasti spánku. On sa vlastne ani nevedel brániť,“ priblížil situáciu mentor vodičov SAD Poprad Anton Hriňák. Cestujúci v autobuse privolali políciu. Hliadka výtržníkov zadržala na mieste. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jany Ligdayovej polícia vedie v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva.

Incidentu v linkovom autobuse sa venovala redaktorka RTVS Ivana Ratkovská:

Napadnutý vodič je práceneschopný. Toho času leží v nemocnici, kde ho čakajú ďalšie vyšetrenia po úraze hlavy. Vedenie SAD hovorí o opakujúcich sa výtržnostiach na viacerých autobusových linkách v celom podtatranskom regióne. Na situáciu reagujú aj vodiči. „Nechcú chodiť, tým pádom vzniká problém s vypravovaním autobusov,“ vysvetlil Hriňák.

Spoločnosť SAD Poprad vníma útok na ich vodiča ako pomyselnú poslednú kvapku. „Spoločnosť a dopravca uvažuje, že nebude vykonávať linky v týchto problémových oblastiach,“ uviedla riaditeľka spoločnosti SAD Poprad Mariana Krajčovičová Gočová.

Dopravca avizuje stretnutia so starostami

Starosta obce Vikartovce dôrazne odsúdil správanie dvojice miestnych. No na druhej strane verí, že tento podľa neho ojedinelý incident, nebude mať dosah na jazdenie autobusov do dediny.

„Ak SAD obmedzí linku smerom na obec Vikartovce, príde mi to prestrelené smerom k ostatným obyvateľom. Nemyslím si, že by mali obyvatelia obce trpieť kvôli dvom neprispôsobivým cestujúcim,“ povedal starosta Vikartoviec Jozef Švagerko.

SAD Poprad avizuje rokovanie so starostami aj s objednávateľom dopravy Prešovským samosprávnym krajom. Chcú riešenie na lepšiu ochranu vodičov aj slušných cestujúcich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny