Na hlavný obsah

Bardejovčania riskovali na frekventovaných cestách bez chodníkov. Mesto im po dlhom čakaní pomôže

Pre neexistujúce chodníky dochádza k častým kolíziám.

Bardejovčania riskovali na frekventovaných cestách bez chodníkov. Mesto im po dlhom čakaní pomôže
Obyvateľom Bardejova mesto urobí chodníky. Foto: RTVS

Bardejovčania sa dočkali. Mesto sa pustilo do projektu, ktorý dlho odkladalo. Zvýši bezpečnosť na Poštárke a v Dlhej Lúke. Opakovane v týchto častiach mesta dochádza ku kolíziám pre neexistujúce chodníky.

V lokalite Poštárka a Dlhá Lúka prechádzajú chodci po úzkych a frekventovaných cestách bez chodníkov. K nebezpečným a kolíznym situáciám dochádza denne. Oči na stopkách majú nielen chodci, ale aj vodiči.

Viac o nových chodníkoch v Bardejove zisťovala v relácii Správy RTVS z regiónov redaktorka Diana Murdzíková:

„Je to najfrekventovanejšia cesta, spojnica medzi sídliskom Poštárka a mestom Bardejov,“ ozrejmil hovorca Bardejova Štefan Hij. Mesto už začalo s opravou nebezpečných úsekov. Pracuje sa aj na sídlisku v časti Poštárka, kde žije 1 500 ľudí.

„Uľahčí im prechod medzi ulicami a potom tiež aj na MHD. Zlepšuje sa tu celé prostredie dookola, teraz je to trošku náročné, keďže je tu veľa áut,“ povedala manažérka Komunitného centra na Poštárke Jana Hudáková.

„Súčasťou chodníka je aj osadené nové verejné osvetlenie, ktoré tak isto prispeje k zvýšeniu bezpečnosti,“ uviedol Štefan Hij. Keďže realizácia projektu sa odkladala, medzičasom sa navýšili aj náklady na stavebné práce. Samospráva teda zaplatí niekoľkonásobne viac.

„Projekt, ktorý sme mali kofinancovať 200-tisícami eur, teraz kofinancujeme skoro pol miliónom eur. Čosi budeme dávať z vlastných zdrojov a budeme to riešiť aj úverom,“ priblížil primátor Bardejova Boris Hanuščák. Novú infraštruktúru by mali dokončiť do konca roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny