Na hlavný obsah

Djokovič uzavrie rekordnú ôsmu sezónu na čele rebríčka ATP: Je to sen každého tenistu

Sezónu ukončil ako jednotka po dvoch rokoch, vlani ho zatienil Alcaraz.

Djokovič uzavrie rekordnú ôsmu sezónu na čele rebríčka ATP: Je to sen každého tenistu
Na snímke srbský tenista Novak Djokovič pózuje s trofejou pre najlepšieho hráča svetového rebríčka ATP na finále turnaja ATP World Tour. Foto: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič si v pondelok (13. 11.) prevzal trofej za prvé miesto v koncoročnom rebríčku ATP. Zaistil si ho v nedeľňajšom (12. 11.) zápase turnaja majstrov v Turíne, keď zdolal Dána Holgera Runeho. Djokovič tak prekonal vlastný rekord a ročník ukončí ako svetová jednotka ôsmykrát v kariére.

Tridsaťšesťročný „Nole“ si prevzal ocenenie od prezidenta ATP Andreu Gaudenziho. „Je to trofej za celú sezónu, zakončiť rok ako svetová jednotka je sen každého tenistu. Je to jedna z najnáročnejších vecí v našom športe. Vyhrať Grand Slam a byť jednotka sú pravdepodobne vrcholy tenisu,“ citovala Djokoviča agentúra AP.

Na zaistenie prvenstva mu stačilo v Turíne jedno víťazstvo. Získal ho hneď na úvod, keď zdolal Runeho v troch setoch 7:6 (4), 6:7 (1) a 6:3. Sezónu ukončil ako jednotka po dvoch rokoch, vlani ho zatienil mladý Španiel Carlos Alcaraz. Práve proti nemu prehral jediné zo štyroch grandslamových finále v sezóne, keď naňho nestačil vo Wimbledone. Srb má na konte celkovo už 24 titulov z turnajov veľkej štvorky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport