Na hlavný obsah

Ľ. Blaha v novej kancelárii odstránil vlajku EÚ a portrét prezidentky vymenil za Che Guevaru. Opozičné strany ho chcú odvolať

Video nazval "jesenným upratovaním".

Ľ. Blaha v novej kancelárii odstránil vlajku EÚ a portrét prezidentky vymenil za Che Guevaru. Opozičné strany ho chcú odvolať
Na snímke Ľ. Blaha v kancelárii NR SR:. Foto: Reprofoto/Telegram/Ľuboš Blaha

Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SD) zverejnil na sociálnej sieti Telegram video z novej kancelárie Národnej rady (NR) SR, ktoré nazval „jesenným upratovaním“.

Na začiatku videa odstránil vlajku Európskej únie (EÚ). Potom zvesil zo steny portrét prezidentky SR Zuzany Čaputovej a zavrel ho do skrine. Na to isté miesto následne zavesil portrét kubánskeho revoluciónára Che Guevaru.

„Prvý deň v novej kancelárii podpredsedu parlamentu – musel som urobiť pár drobných úprav. Slovensko na prvom mieste! Venceremos,“ napísal na sociálnej sieti.

Na video zareagovali viacerí poslanci

Na video zareagovalo aj Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Poslanci z KDH ho chcú odvolať z funkcie podpredsedu parlamentu, začali so zberom podpisov.

„KDH dôrazne odsudzuje konanie Ľuboša Blahu, keď v kancelárii NR SR odstránil vlajku Európskej únie a portrét prezidentky nahradil portrétom zahraničného predstaviteľa najradikálnejšieho komunistického krídla Che Guevaru,“ napísala šéfka klubu KDH Martina Holečková.

Poznamenala, že KDH bojovalo proti komunizmu, zasadilo sa za vstup do EÚ a medzinárodných štruktúr. Blahovo konanie označila za znevažujúce.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu Blahu podporia aj poslanci z hnutia Slovensko. Predseda hnutia Igor Matovič tvrdí, že Blaha sa nikdy nemal stať podpredsedom NR SR, a označil to za hanbu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko