Na hlavný obsah

Nemecký pohár: Slováci nedali Rakúsku šancu a do turnaja vstúpili jednoznačným víťazstvom

V zápase sa dvoma gólmi blysli Oliver Okuliar a Jozef Baláž.

Nemecký pohár: Slováci nedali Rakúsku šancu a do turnaja vstúpili jednoznačným víťazstvom
Na snímke gólová radosť slovenských hokejových reprezentantov. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti zvládli svoj úvodný zápas na Nemeckom pohári, vo štvrtok (9. 11.) zvíťazili v Landshute nad Rakúskom 7:1. O svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0. V zápase sa dvoma gólmi blysli Oliver Okuliar a Jozef Baláž.

 V ďalšom dueli sa zverenci Craiga Ramsayho predstavia v sobotu o 11.00 h proti Dánsku, turnaj uzavrú súbojom proti domácemu Nemecku v nedeľu o 14.30.

Slovensko – Rakúsko 7:1 (4:0, 2:1, 1:0)

Góly: 8. Takáč (Faško-Rudáš, Cingel), 13. Baláž (Beňo), 15. Okuliar, 15. Baláž (Minárik), 34. Cingel (Čerešňák, Paulovič), 34. Okuliar, 42. Faško-Rudáš – 25. Feldner (Zwerger, Unterweger). Rozhodovali: Schukies, Schadewaldt – Schwenk, Menz, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 328 divákov.

SLOVENSKO: Hlavaj – Gajdoš, Čerešňák, Ivan, Bučko, Beňo, Golian, Korenčík, Hain – Takáč, Cingel, Faško-Rudáš – Okuliar, Roman, Hrehorčák – Minárik, Baláž, Paulovič – Kusko, Šiška, Kukuča

Rakúsko: Madlener (21. Müller) – Unterweger, Maier, Würschel, Wolf, Zündel, Wimmer, Kirschläger, Schnetzer – Feldner, Achermann, Zwerger – P. Huber, Baumgartner, M. Huber – Rebering, Harnisch, Rohrer – Antonitsch, Maxa, Neubauer

I. tretina

Slováci mali prvé šance v zápase. Najskôr prinútil brankára k zákroku Hrehorčák, po ňom aj Cingel. Po necelých siedmich minútach mali Ramsayho zverenci k dispozícii prvú presilovku a dokázali ju využiť.Na pravej strane sa šikovne uvoľnil Faško-Rudáš a Takáč sám pred bránkou nezaváhal – 1:0.

Vzápätí sa ubránili prvému oslabeniu a potom prišla z ich strany gólová smršť. Najskôr sa presadil po strele Beňa šikovným tečom Baláž a po ňom využil chybu Rakúšanov Okuliar. O ďalších 20 sekúnd dal štvrtý gól opäť Baláž.

II. tretina

Aj po prestávke boli slovenskí hokejisti aktívnejší, ale Rakúšania pridali najmä na dôraze a vďaka nemu sa im podarilo znížiť zásluhou Feldnera. Piaty gól Slovenska mohol dať v početnej výhode Roman, ale po prihrávke Kukuču sám pred brankárom neprepasíroval puk do siete.

Podarilo sa to až Cingelovi v 34. minúte po prihrávke Čerešňáka a už o 17 sekúnd neskôr dal svoj druhý gól v zápase Okuliar. Ďalšie šance zmaril brankár Müller, ktorý od druhej tretiny vystriedal Madlenera.

III. tretina

V úvode tretej časti sa individuálne presadil Faško-Rudáš a Rakúšania prehrávali už o šesť gólov. Hernú pohodu Slovákov mohol využiť Okuliar na ďalší gól, ale tentoraz nenamieril presne.

Niekoľkými efektnými zákrokmi sa na druhej strane blysol aj Hlavaj, slovenský brankár mal v tejto časti zápasu najviac práce. Skóre sa už nezmenilo a tak Slováci vstúpili do turnaja vysokým víťazstvom 7:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport