Na hlavný obsah

Počasie bude na Slovensku v najbližších dňoch vyvádzať. Meteorológovia varujú pred snežením, závejmi aj vetrom

Tvoriť sa môžu aj snehové jazyky.

Počasie bude na Slovensku v najbližších dňoch vyvádzať. Meteorológovia varujú pred snežením, závejmi aj vetrom
Odhrabávanie snehu z chodníka počas ranného sneženia v centre Košíc. Foto: TASR/František Iván

V niektorých okresoch stredného a východného Slovenska treba v utorok (28. 11.) počas celého dňa počítať so snežením. Tvoriť sa môžu aj snehové jazyky a záveje. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahy prvého a druhého stupňa, informuje o tom na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred snežením platí v okresoch Snina, Humenné, Košice mesto a Sobrance. Očakáva sa tam výskyt silného sneženia, pri ktorom spadne 20 až 30 centimetrov nového snehu.

Výstraha prvého stupňa platí zas v takmer celom Banskobystrickom kraji a okresoch Gelnica, Košice-okolie, Michalovce, Rožňava, Trebišov, Bardejov, Medzilaborce, Prešov, Stropkov, Svidník a Vranov nad Topľou.

Meteorológovia upozorňujú aj na tvorbu snehových závejov a jazykov v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov. Vydali preto výstrahu prvého stupňa, ktorá platí do 11.00 h.

Výstraha druhého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi platí od 22.00 h do stredy (29. 11.) v takmer celom Košickom kraji a v okresoch Humenné, Snina a Vranov nad Topľou, vo zvyšku Prešovského kraja platí výstraha prvého stupňa. Tá platí od 22.00 h aj v celom Žilinskom, Banskobystrickom a vo väčšine Trenčianskeho kraja.

Na vietor na horách upozorňujú v okresoch Banská Bystrica a Brezno. Platí tam výstraha prvého stupňa od 22.00 h do stredy.

Podrobnejšiu predpoveď počasia v relácii RTVS Aktuálne :24 priniesol meteorológ Cyril Siman.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny